Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Na ubytovně zemřel cizinec

KRAJ VYSOČINA: Cizince podezřelého z násilného činu jsme zadrželi 

První případ zvlášť závažného zločinu vraždy spáchaný v letošním roce v našem kraji prověřují od včerejšího časného rána kriminalisté z odboru obecné kriminality Krajského ředitelství policie kraje Vysočina. Na ubytovně v Humpolci byl nalezen muž bez známek života. Jednalo se o pětačtyřicetiletého cizího státního příslušníka.

Policisté integrovaného operačního střediska přijali v pondělí 21. srpna časně ráno krátce před půl třetí na lince tísňového volání 158 oznámení o nálezu muže bez známek života. Muž byl nalezen na chodbě ubytovny v Humpolci. Na místo události vyjela zdravotnická záchranná služba a byly vyslány nejbližší policejní hlídky. Muže se nepodařilo resuscitovat a prvotním ohledáním těla bylo zjištěno, že na jeho úmrtí může mít podíl cizí osoba.  Na místě policisté zadrželi podezřelou osobu, která by mohla mít násilný trestný čin na svědomí. Jedná se o jednapadesátiletého cizince.

Věc si na místě převzal krajský výjezd služby kriminální policie a vyšetřování. Kriminalisté na místě pracovali v pondělí až do večerních hodin, kdy zejména důkladně ohledávali místo činu, zajišťovali upotřebitelné stopy a vyslýchali možné svědky události.

„Ve věci jsme zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání zvlášť závažného zločinu vraždy. K přesnému stanovení příčiny úmrtí byla u cizince nařízena soudní pitva. Osoba podezřelá z tohoto činu byla umístěna do policejní cely a my jsme pokračovali v rámci trestního řízení v provádění dalších procesních úkonů,“ doplnil plk. Mgr. Pavel Kubiš, vedoucí odboru obecné kriminality Krajského ředitelství policie kraje Vysočina s tím, že v současném stádiu prověřování nelze k případu poskytnout žádné další informace.

mjr. JUDr. Dana Čírtková, tisková mluvčí

22. srpen 2017

vytisknout  e-mailem