Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Na tržišti v Bagdádu vybuchla bomba

19. července 2021 Nejméně 35 mrtvých a desítky zraněných si v pondělí vyžádal výbuch bomby na tržišti na bagdádském předměstí. S odvoláním na irácké bezpečnostní zdroje o tom informovala agentura AP. 

Podle informací irácké policie a nemocnic jsou mezi oběťmi i ženy a děti. Zranění utrpělo více než 60 lidí a počet obětí pravděpodobně ještě stoupne, protože mnoho ze zraněných je podle lékařů v kritickém stavu.

Islámský stát prostřednictvím služby Telegram sdělil, že jeden z příslušníků hnutí opásaný vestou s výbušninami se odpálil uprostřed davu na tržišti v Madínat as-Sadr. Den před muslimským svátkem íd al-adhá byl prostor plný nakupujících.

Premiér Mustafá Kázimí oznámil, že policie už zahájila vyšetřování incidentu. Bez dalších podrobností také uvedl, že byl zatčen velitel federálního policejního útvaru zodpovědného za oblast tržiště ve čtvrti Madínat as-Sadr.

Tržiště v této hustě zalidněné čtvrti se letos stalo terčem útoku už potřetí. V dubnu zabila bomba nastražená v automobilu nejméně čtyři osoby. Na konci června bylo při explozi bomby zraněno nejméně 15 lidí.

Zdroj: https://www.novinky.cz/zahranicni/blizky-a-stredni-vychod/clanek/na-trzisti-v-bagdadu-vybuchla-bomba-40366631

vytisknout  e-mailem