Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Na tiskové konferenci se představil nový policejní ředitel

Jihočeští policisté mají od 1. prosince letošního roku nového ředitele, je jím zkušený policista plk. Mgr. Bc. Luděk Procházka. 

Nový ředitel jihočeské policie plk. Mgr. Bc. Luděk Procházka se dnes na krátké tiskové konferenci představil jihočeským obyvatelům prostřednictvím zástupců médií.

Přítomné novináře stručně seznámil se svoji profesní kariérou, zmínil také svůj nástup k policii v Jihočeském kraji v roce 1984.

Tiskovka plk. Procházka.JPG
Zdůraznil, že se narodil v Českých Budějovicích, vyrůstal v našem kraji a dobře jej zná. To i přes skutečnost, že svoji dosavadní policejní kariéru strávil v Praze.

Zmínil také, že je rád, že se mohl vrátit do rodného kraje, chce zde poznávat nové problematiky a zároveň předávat své znalosti získané v hlavním městě. Specifikou nového působiště je v porovnání s hlavním městem Praha např.  rozlehlost teritoria, problematika mezinárodní policejní spolupráce se dvěma sousedními státy či služba v příhraničí v kontextu s opatřeními proti nelegální migraci. V neposlední řadě také ochrana jaderné elektrárny Temelín.

Policejní ředitel plk. Procházka na závěr setkání uvedl: „Chci vytvářet co možná nejlepší pracovní podmínky a korektní mezilidské vztahy. Chci pokračovat v práci ředitele plk. Mgr. Trojánka a dál ladit dobře fungují policejní tým. Do konce roku se chci prioritně seznámit se všemi opatřeními v souvislosti s bojem proti nelegální migraci.“

mjr. Mgr. Bc. Jiří Matzner, krpc.pio@pcr.cz

7. prosince 2015

 

vytisknout  e-mailem