Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Na Tachovsku odhalili kriminalisté jednu z největších varen pervitinu

STRÁŽ – Při domovní prohlídce zadrželi tachovští kriminalisté čtyři osoby, mimořádně velké množství chemikálií, prostředky k výrobě pervitinu a několik kilogramů drogy v různé fázi krystalizace.  

     Jednu z největších varen pervitinu v České republice se minulý týden podařilo odhalit tachovským kriminalistům. Na základě provedeného šetření, zjištěných informací a zajištěných stop a důkazů proto ve čtvrtek zahájil policejní komisař trestní stíhání čtyř cizinců, kteří byli tachovskými kriminalisty počátkem minulého týdne zadrženi v jednom domě v obci Stráž, kde přebývali za účelem obstarávání zařízení pro výrobu drog. Cizincům ve věku 33, 32, 28 a 27 let sdělil policejní komisař obvinění ze spáchání zvlášť závažného zločinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy.      
     Při domovní prohlídce kriminalisté zajistili mimořádně velké množství chemikálií a rozpouštědel. Kromě toho zajistili také filtrační prostředky, barely, elektrické vařiče, elektrická míchadla, varná skla, indikátory PH a další předměty, které jsou typické právě pro výrobu drog – zejména pervitinu. V domě, který byl opatřený improvizovanou ventilací vzduchu, se nacházely také dýchací masky, jednorázové respirátory a další ochranné pomůcky pro manipulaci s chemikáliemi. V přízemí domu, které sloužilo k výrobě drog, policisté zajistili několik nádob z varného skla, ve kterých se nacházela krystalizující látka o hmotnosti více než 18 kilogramů. Z odborného vyjádření vyplývá, že se jedná o látku metamfetamin v různém stádiu krystalizace. Po dokončení zpracování by výsledný produkt vážil dle odhadů přes 10 kilogramů. Za předpokladu obvyklé ceny na českém trhu by mohl být odhadovaný zisk z prodeje tak velkého množství drogy přes 10 milionů korun.
     V tuto chvíli vyšetřování i nadále probíhá, všechny čtyři osoby jsou stíhány vazebně. Za uvedenou trestnou činnost jim hrozí trest odnětí svobody na dvě léta až deset let nebo propadnutí majetku.

por. Bc. Dagmar Jiroušková
30. 9. 2013
Odkazy do noveho okna

varna pervitinu

varna pervitinu 

Detailní náhled

varna pervitinu

varna pervitinu 

Detailní náhled

varna pervitinu

varna pervitinu 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem