Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Na svobodě pobyl pouhých sedm týdnů

ZLÍNSKO: 25krát trestaný recidivista je znovu ve vazbě. 

Zlínští kriminalisté obvinili osmačtyřicetiletého muže z Havířova, ze spáchání trestných činů krádež, neoprávněné užívání cizí věci a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, kterých se dopustil v období od začátku března do poloviny dubna letošního roku, kdy ho zadrželi policisté. Pětadvacetkrát trestaný recidivista je stíhaný vazebně. V případě odsouzení mu nyní hrozí trest odnětí svobody až na pět let.

Muž si ve dvou případech bez vědomí majitelů vypůjčil osobní vozidla, která měli zaparkovaná v areálu firmy v Otrokovicích a vozidla využíval k cestám po České republice i zahraničí. V prvním případě se jednalo o vozidlo Škoda Fabia, které užíval po dobu deseti dnů. Poté ho zaparkoval na podobném místě, kde si ho vypůjčil. Ve druhém případě neoprávněně šest dní užíval vozidlo Volkswagen Caddy, které poté zaparkoval na parkovišti v Otrokovicích, kde ho vypátrali policisté.

V dalších pěti případech odcizil nepozorovaně z kanceláří v Napajedlech, Otrokovicích a na dalších místech peněženky s platebními kartami. Prostřednictvím platebních karet zaplatil a vybral z bankomatů téměř padesát tisíc korun a pokusil se o výběr dalších třiadvaceti tisíc korun.

Obviněný muž se ke všem nekalostem přiznal s tím, že veškeré utržené finanční prostředky využil pro vlastní potřebu.

Recidivista byl celkem dvacetkrát trestaný v České republice, pětkrát potom v zahraničí, veskrze pro majetkovou trestnou činnost. Z výkonu trestu odnětí svobody ho propustili poslední únorový den letošního roku a hned následující den neoprávněně užil osobní vozidlo. Na svobodě si pobyl pouhých sedm týdnů.

24. dubna 2019, por. Bc. Monika Kozumplíková

vytisknout  e-mailem