Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Na svobodě pobyl jen pár týdnů

Karviná - do kapes bral čokolády, lízátka, bonbony, chtěl i cizí mobilní telefon.... 

V únoru byl propuštěn z vězení, a hned v březnu začal znovu. Od včerejšího dne je 27letý recidivista s 11 záznamy v trestním rejsříku ve vazbě.

Komisař proti důvodně podezřelému zahájil trestní stíhání a obvinil ho ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže a pokračujícího přečinu krádeže.

Usnesení obsahuje celkem 10 skutků. Za vinu je mu kladeno, že v jednom případě se dopustil loupeže a různých krádeží v devíti případech. Trestné činnosti se dopouštěl na území karvinské městské části Nové Město.  

Řidiči chtěl vzít telefon

Na začátku března  u domu na náměstí Budovatelů „překvapil“ řidiče sedícího v kabině nákladního vozidla. Obviněný otevřel dveře u řidiče a vzal jeho odložený mobilní telefon. Nic netušící řidič za volantem rychle zareagoval…chytil ho za předklotí a začali se o přístroj přetahovat. V závěru řidič vypadl z kabiny vozidla a telefon lapkovi vypadl z ruky  na zem. Pachatel utekl bez telefonu, řidič se zranil a je v léčení do současné doby.

V prodejnách bral, co mu pod ruku přišlo

O několik dní později v jedné prodejně na náměstí Budovatelů za běžného provozu odcizil balení doutníků, v druhé prodejně několik kusů bujónů. Pro bujóny se vrátil do stejné prodejny ještě jednou. V dalších šesti prodejnách během provozu odcizil několik kusů kávy, 230 kusů lízátek, 17 balení bonbónů, 246 kusů žvýkaček, polévková koření a 50 kusů čokoládových vajíček.

Vazebně stíháný muž se trestné činnosti dopouštěl i přesto, že byl Okresním soudem Karviná pravomocně odsouzen a byl mu uložen trest odnětí svobody. Z věznice s ostrahou byl propuštěn v únoru letošního roku.

por. Mgr. Bc. Zlatuše Viačková, zpravodajtsví 16. května 2019
komisař

+420 974 734 208
+420 602 161 727
zlatuse.viackova@pcr.cz

KRAJSKÉ ŘEDITELSTVÍ POLICIE MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE
kancelář ředitele krajského ředitelství
oddělení tisku a prevence

vytisknout  e-mailem