Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Na svobodě dlouho nepobyl

MOST - Tasil zbraň na prodavače stromků i policistu; Neřidič jel na policii k výslechu svým autem + další info 

Na svobodě si dlouho nepobyl 28letý muž z Mostecka. Nedávno byl propuštěn z výkonu trestu odnětí svobody a dnes putoval opět za mříže. Na podnět policistů na něj byla uvalena vazba. Strážci zákona ho viní z násilné a majetkové trestné činnosti, které se měl dopustit před několika dny. Zjistili, že ze začátku prosince má na svědomí zločin loupeže. Svoji oběť si vyhlédl v odpoledních hodinách na spojnici ulic Prokopa Diviše a Jožky Jabůrkové. Chtěl se zmocnit látkové tašky, kterou nesla žena důchodového věku. Poškozená svůj majetek bránila, ale marně. Lupič násilím přetrhl ucha tašky a s věcmi zmizel. Potom ještě stihl pomocí ukradené platební karty zaplatit na benzinové čerpací stanici a rázem se škoda navýšila na 5.500 korun. Minulý týden proti mladému pachateli zasahoval policista v osobním volnu. Důvodem bylo podezření z majetkové trestné činnosti, kterou měl poberta spáchat. Muž však policistovi vyhrožoval a vytáhl na něj zbraň. Strážce zákona přivolal své kolegy, kteří podezřelého zadrželi. Policejní komisař mu za to předal obvinění ze spáchání přečinu vyhrožování s cílem působit na úřední osobu. Kriminalisté zjistili, že z toho samého dne má zloděj na svědomí ještě okradení prodavače vánočních stromků. Mostečan si drze vzal jeden strom a utíkal s ním pryč. Poškozený ho pronásledoval, ale pouze do chvíle, než na něj pachatel vytasil pistoli. Škoda byla vyčíslena na šest stovek. Policejní komisař již muže obvinil i z tohoto skutku, z přečinu krádež na osobě. Lupičem používaná zbraň byla maketa, která budí dojem funkční střelné zbraně. Mostečan je ještě podezřelým z majetkového deliktu, okradení ženy, kvůli kterému zasahoval policista v civilu. V případě uznání viny mu hrozí až desetileté vězení.

 

Neřidič přijel k výslechu na policii svým autem

Z přečinu krádeže podezírají hamerští policisté 22letého muže z Litvínova. Od druhé poloviny června do začátku listopadu měl ve své garáži odebírat načerno elektřinu. Vykutálený odběratel své provizorní napojení vždy po použití demontoval. Policisté si tedy na něj políčili. Přistihli ho přímo v akci, kdy se v garáži vesele svítilo a kutalo. Mladý Litvínovan si vyslechl sdělení podezření ze spáchání přečinu krádeže. Muž byl natolik otrlý, že jako neřidič jel k výslechu na policii svým autem. Přibylo mu tedy další podezření, tentokrát z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Zákaz usednout za volant by mu skončil v dubnu příštího roku.

 

Povedený zaměstnanec

Mostečtí policisté trestně stíhají 41letého muže z Jihlavy. Vyklubal se z něj opravdu povedený zaměstnanec firmy na Mostecku. V období od října loňského roku do letošních letních měsíců postupně kradl různé strojní součástky a nářadí. Zcizené věci potom nabízel prostřednictvím internetové aukce k prodeji. Část lupu se policii podařilo zajistit. Hodnota rozkradeného materiálu byla vyčíslena na 73.500 korun. Muž, navíc s kriminální minulostí, je obviněn z přečinu krádeže. Hrozí mu až pětileté vězení. Případ je nadále v šetření.

 

Okradl bývalou manželku

Svoji bývalou manželku okradl 53letý Mostečan. Muž, který s poškozenou stále žije ve společné domácnosti, si povšiml, kam žena ukládá peníze. Potom jenom využil její nepřítomnosti. Finance v hodnotě sedmi tisíc stihl prohrát v ruletě. Údajně chtěl nakoupit vánoční dárky a obnos při hře ještě zvýšit. To se mu však nepovedlo a od policistů si za to převzal sdělení podezření ze spáchání přečinu krádeže. Případ šetří ve zkráceném přípravném řízení mostecké obvodní oddělení.

 

Zmizel návěs s uhlím

Návěs i s 31 tunami hnědého uhlí zmizel z parkovacího místa na Mostecku. Hodnota vozu byla vyčíslena na 200 tisíc korun, topivo se vyšplhalo na částku 85 tisíc. Případ šetří obrničtí policisté jako přečin krádeže. V případě dopadení hrozí neznámému zloději až pětiletý pobyt za mřížemi. 

 

Vloupání do auta skončilo vykradeným bytem

Nepříjemné překvapení, zvláště teď před Vánocemi, připravil neznámý zloděj muži z Litvínova. Poškozený zaparkoval u prodejny Lidl, v autě na sedačce nechal tašku s nákupem, doklady, mobilním telefonem a klíči, a šel pro pečivo. Až po odjezdu si všiml, že taška s věcmi ve voze již není. Událost jel nahlásit na policii. S hlídkou se společně vydali do bytu, ale bylo již pozdě. Kdosi neznámý je předběhl. Starší muž tak díky němu přišel ještě o deset tisíc korun. Hamerští policisté případ šetří jako přečiny krádež vloupáním a porušování domovní svobody.

 

Přívěsný vozík byl ukraden                                                                                                 

V horách v lese byl v těchto dnech ukraden přívěsný vozík. V ranních hodinách ho tam spolu s autem zaparkoval mladý muž se svými spolupracovníky. Po dokončení práce v lese v odpoledních hodinách však zjistili, že přívěs chybí. Škoda byla vyčíslena na 15 tisíc korun. Policie po neznámém pobertovi, který má celou věc na svědomí, pátrá.

 

Ze skladu zmizely věci za 62 tisíc

Ze skladu v Mostě byly ukradeny věci za 62 tisíc korun. Poškozená firma zásahem zloděje přišla kromě výrobního materiálu i o LCD monitor. Policie po pachateli přečinu krádeže pátrá. Událost šetří mostecké obvodní oddělení.

 

por. Alena Bartošová

V Mostě, 16. prosince 2010

vytisknout  e-mailem