Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Na svobodě asi dlouho nebude

TEPLICKO - Recidivista ukradl cigarety; Mladík okradl seniorku a další zprávy. 

Na svobodě asi dlouho nebude

     Z přečinů krádeže a poškození cizí věci se bude zodpovídat 65letý recidivista, který se teprve před dvěma měsíci vrátil z vězení. V neděli večer protrhl provizorní zabezpečení trafiky, na které byla rozbitá skleněná výplň, a vzniklým otvorem odcizil necelých dvacet krabiček cigaret. Přitom poškodil sázkový terminál, celková škoda zatím nebyla vyčíslena, podle oznamovatele však přesáhne pět tisíc korun. Muž si již převzal sdělení podezření z přečinů, za jejichž spáchání ho může soudce poslat až na tři roky zpátky za mříže.

 

Mladík okradl seniorku

     Až tři roky vězení hrozí teprve 18letému mladíkovi, který v Krupce okradl seniorku. Ženu potkal na chodbě domu, kde byl na návštěvě, a požádal jí o půjčení sto korun pod záminkou, že potřebuje odvézt syna do nemocnice. Žena šla do bytu pro peníze, mladík bez pozvání vnikl dovnitř za ní a ze zásuvky jí odcizil čtyři tisíce korun. Další den ženu potkal znovu a opět se k ní „vnutil“, poškozená ho však z bytu vykázala, aniž by stihl něco odcizit. Ještě tentýž týden měl násilím vytlačit dveře jejího bytu a z kabelky, kterou měla v předsíni, jí ukrást tři stokoruny, do bytu se jí pokusil vniknout ještě jednou, oznamovatelka měla naštěstí dveře po předchozích špatných zkušenostech zajištěné bezpečnostním řetízkem. Policisté mladíkovi sdělili podezření z přečinů krádeže a porušování domovní svobody, za které mu v případě odsouzení hrozí až tři roky vězení.

 

Pozor na své věci!

     Přes řadu preventivních akcí, besed a opakovaná varování policistů, aby byli lidé během nákupů a ukládání zboží do aut obezřetní, mají zloději stále „žně“. Využívají předvánočního shonu a velké koncentrace lidí v obchodech a na parkovištích a okrádají občany, kteří si nedávají pozor na své věci. Potvrzuje to i případ, který se stal včera dopoledne v Bílině. Zatím neznámý pachatel využil nepozornosti ženy, která ukládala nákup do zavazadlového prostoru svého vozidla, a v nestřeženém okamžiku jí odcizil kabelku s doklady a více jak čtyřmi tisíci. Policisté případ prověřují jako přečin krádeže, za který trestní zákoník stanoví maximálně dvouletý trest odnětí svobody.

     O peněženku s doklady, platební kartou a finanční hotovostí přišla také seniorka, která navštívila obchod s textilem v Teplicích. Neznámý lapka využil nepozornosti poškozené, rozepnul zip na její kabelce a odcizil z ní peněženku, škodu okradená žena vyčíslila na více jak dva tisíce korun. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečiny krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, za který kapsáři hrozí v případě dopadení maximálně dvouleté vězení.

 

Vandal zničil schránku

     Bílinští policisté pátrají po neznámém pachateli, který v sídlišti poškodil poštovní schránku. Vandal do ní hodil otvorem na dopisy pyrotechniku, při následné explozi se schránka roztrhla a na zem se vysypal její obsah. Celková škoda byla vyčíslena na tři tisíce korun, v případě dopadení hrozí pachateli podle trestního zákoníku za přečin poškození a ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení trest odnětí svobody na jeden rok až šest let.

 

Hledáme svědky nehody

     Policie žádá občany o podání svědectví v souvislosti s dopravní nehodou, ke které mělo dojít 10. prosince 2015 kolem 18:30 hodin v Teplicích, ul. Nedbalova. Dosud nezjištěný řidič poškodil zaparkované motorové vozidlo VW Polo a z místa nehody ujel.  Podle informací majitelky poškozeného vozidla, se mělo jednat o dodávku bílé barvy, kterou řídil Asiat, pachatel nehody odjel směrem do ul. Jana Koziny k areálu Luna. Veškeré poznatky k nehodě lze sdělit na Dopravní inspektorát Teplice, ul. Husitská 5, telefon 974 439 260, nebo na bezplatnou linku 158.

 

 

Teplice, 15. 12. 2015, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem