Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Na svého soka zaútočil kladivem

VSETÍNSKO: Za pokus vraždy mu hrozí až 18letý trest odnětí svobody. 

Krajští kriminalisté obvinili ze zvlášť závažného zločinu vraždy ve stádiu pokusu pětatřicetiletého muže, který v bytě v obci na Rožnovsku kladivem napadl a vážně zranil čtyřiadvacetiletého muže. Obviněného vzal včera soudce na návrh státního zástupce do vazby. V případě odsouzení mu hrozí až osmnáctiletý trest odnětí svobody.

K napadení došlo v pondělí kolem poledne v bytě v obci na Rožnovsku. V bytě byl v tu dobu čtyřiadvacetiletý muž se svojí přítelkyní, která tam bydlí. Kolem půl jedné odpoledne dovnitř nezvaně vstoupil bývalý přítel ženy a začal přítomného muže slovně napadat a vyhrožovat mu napadením a usmrcením. Napadaný muž měl z útočníka strach, protože ho už dříve napadl a způsobil mu vážnější zranění. Navíc mu už delší dobu slovně, i prostřednictvím telefonu, stále vyhrožuje. Z obav z dalšího útoku měl mladší z mužů u sebe na svoji obranu pepřový sprej a plynovou pistoli, kterou proti agresivnímu muži v bytě použil. Útočník nato vzal kladivo a opakovaně udeřil aktivně bránícího se muže velkou silou do hlavy. Dalšímu útoku zabránila až přítomná žena, která útočného muže odstrčila. Zraněnému se díky tomu podařilo z bytu utéct ven, kde požádal náhodného kolemjdoucího, aby mu zavolal záchrannou službu, která odvezla muže do nemocnice, kde je stále s vážným poraněním hlavy hospitalizovaný. Útočník z bytu odešel, při incidentu neutrpěl žádné zranění.  

Bezprostředně po oznámení začali policisté po muži pátrat a zanedlouho ho zadrželi a odvezli do policejní cely. Po zadržení měl muž v dechu přes dvě promile. Na místo činu nejprve vyjížděli vsetínští kriminalisté, kteří provedeným šetřením zjistili podezření z pokusu vraždy, proto si věc převzali a nadále šetří krajští zlínští kriminalisté.

Vyšetřovatelka krajského oddělení obecné kriminality muže den po útoku obvinila ze zvlášť závažného zločinu vraždy ve stádiu pokusu a přečinu porušování domovní svobody. Včera podala podnět a návrh na vzetí do vazby, který soud akceptoval, a v odpoledních hodinách policisté muže eskortovali do vazební věznice v Olomouci. Za zmíněné trestné činy může být obviněný potrestán trestem odnětí svobody na deset až osmnáct let. Za trestnou činnost násilného charakteru už byl v minulosti několikrát odsouzen.

13. září 2018,  mjr. Mgr. Lenka Javorková

vytisknout  e-mailem