Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Na svědomí má několik vloupání

Karvinsko - uvnitř objektů bral, co našel... 

Komisař v minulých dnech zahájil trestní stíhání a obvinil 37letého muže ze spáchání přečinu krádež a poškozování cizí věci.

Důvodně podezřelý muž se měl v šesti případech dopustit vloupání do různých objektů. V lednu na ulici Kostelní násilně vnikl do domu. S sebou měl vzít elektrické nářadí, peníze a různé věci.Dalším jeho cílem se stala prodejna na Jablunkovské ulici. Tady sebral příruční pokladnu s hotovostí.

Na začátku února na ulici Rybářské rozbil okno do kanceláře. I tady měl odnést příruční pokladnu s malou finanční hotovostí. O dva dny později z veteriny zřejmě odcizil mobilní telefon, finanční hotovost v české a polské měně.  Později si vytipoval místní restauraci a odnesl si krabičky cigaret různých značek. Při prohledávání prostor zničil počítač, tiskárnu a monitor. Na poslední výpravě násilně vnikl do provozovny herny. Odtud si odnesl cukrovinky a alkoholické nápoje. V souhrunu odcizením a poškozením předběžná škoda přesáhla 60 tisíc korun.

Během procesních úkonů byly obviněnému prokázány další případy z loňského roku, ke kterým se doznal. Sám v srpnu po rozbití okna vnikl do prodejny náboženských předmětů. Uvnitř odcizil několik tisíc na hotovosti.

V listopadu  se domluvil s 34letým komplicem, a společně se vypravili do sklepa domu na Kysucké ulici. Z jedné kóje odcizili interiérové dveře. V této souvislosti byli oba obviněni ze spáchání přečinu krádeže a porušování domovní svobody ve formě spolupachatelství.

por. Mgr. Bc. Zlatuše Viačková, zpravodajství 3. března 2020

komisař

+420 974 721 209
+420 602 161 727
zlatuse.viackova@pcr.cz

KRAJSKÉ ŘEDITELSTVÍ POLICIE MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE
kancelář ředitele krajského ředitelství
oddělení tisku

vytisknout  e-mailem