Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Na své děti muži neplatí výživné

JIHLAVSKO: Policisté sdělili mužům podezření ze spáchání trestného činu 

Policejní inspektor sdělil podezření ze spáchání přečinu zanedbání povinné výživy pětadvacetiletému muži z Třebíčska. V období od května si neplní vyživovací povinnost na svého syna, který žije na Jihlavsku. Na ročního chlapce má muž měsíčně platit jeden tisíc korun a celkově tak dluží částku šest tisíc korun.  

Ze spáchání trestného činu je podezřelý také třiatřicetiletý muž ze Znojemska, který si na svoji dceru neplní vyživovací povinnost od letošního července. Na devítiletou dívku, která žije v Jihlavě, má platit přes dva tisíce korun. V daném období však muž uhradil částečně pouze jednu platbu a dluží tak celkovou částku deset tisíc korun. Policejní inspektor sdělil třiatřicetiletému muži podezření ze spáchání přečinu zanedbání povinné výživy.

Vyživovací povinnost si na své dítě neplní ani šestatřicetiletý muž z Českobudějovicka. V období od loňského října neplatí výživné na dceru, která bydlí na Polensku. Na šestiletou dívku má muž měsíčně platit 500 korun a celkově tak dluží částku sedm tisíc korun. Šestatřicetiletý muž je také podezřelý ze spáchání trestného činu zanedbání povinné výživy.

Všechny tři případy policisté řeší ve zkráceném přípravném řízení.

por. Bc. Jana Kroutilová, komisař

25. listopadu 2015

vytisknout  e-mailem