Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Na Sušicku zjištěni dva pachatelé

Navštívili byty i rekrační chaty 

    Ve zkráceném přípravném řízení šetří policie případ krádeže věcí v bytě. Dne 31. ledna 2010 v nočních hodinách vnikl pachatel v Sušici do domu a dále do bytu, kde v obývacím pokoji odcizil peněženku, ve které byla finanční hotovost, občanský a řidičský průkaz, dále dva mobilní telefony, přenosný počítač, fotoaparát, dvě paměťové karty do fotoaparátu.
     Na obvodní oddělení Sušice oznámil poškozený majitel krádež nářadí z garáže v Sušici a výše škody činí 10 000 Kč.
     Další případ krádeže v bytě byl evidován v noci z 21. na 22. února letošního roku v Sušici. Pachatel vnikl neuzamčenými vstupními dveřmi do domu a odcizil osobní doklady poškozených, dva mobilní telefony, platební kartu peněžního ústavu a další věci
Operativním šetřením policistů byl zjištěn pachatel 21 letý muž ze Sušice, který převzal sdělení podezření z přečinů krádeže, porušování domovní svobody a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Výše škody činí 34 472 Kč.
 
     Ve zkráceném přípravném řízení šetří policie na Sušicku další případy krádeží v obci Dlouhá Ves. Dne 27. září 2009 v průběhu dne vnikl pachatel do rekreační chaty a z objektu odcizil venkovní teploměr a uvnitř různé věci. Majiteli vznikla škoda 2 060 Kč. Případ policie šetřila jako přestupek a na základě zjištěných skutečností byl překvalifikován na přečin krádeže.
Koncem měsíce ledna letošního roku vnikl pachatel do stejné rekreační chaty a odcizil DVD přehrávač. V tomto případě vznikla škoda 3 780 Kč.
     Počátkem měsíce února letošního roku vnikl do rekreační chaty, kde rozbil skleněnou výplň okna a odcizil sadu šroubováků a sekyru. Výše škody činí 90 Kč.
    V průběhu měsíce února vnikl do dvou rodinných domů, kde rozbil skleněnou výplň v okně a z půdních prostor odcizil drátěný pojízdný koš a z dalších prostor odnesl různé elektrické přístroje. Majitelé vyčíslili škodu na 2 100 Kč.
V uvedené době vnikl o rekreační chaty a odcizil devět lahví s alkoholem a kytarový elektrický zesilovač . Škoda činí 5 307 Kč.   
Šetřením policie byl zjištěn pachatel 21 letý muž z obce u Sušice, který převzal sdělení podezření z přečinů krádeže a porušování domovní svobody.
 
 
 
 
 

vytisknout  e-mailem