Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Na studenta čekalo šokující probuzení

ZLÍNSKO: U jeho postele stál cizí muž.  

Velmi podivným případem z noci na dnešek se zabývají zlínští policisté. Neznámý muž se záhadným způsobem dostal do domu v centru Zlína a z neuzamčeného bytu ve třetím podlaží odcizil v době, kdy dva nájemníci bytu spali, věci za jedenáct tisíc korun.

Šokující probuzení čekalo na dvaadvacetiletého studenta místní univerzity, který se svou spolužačkou obývá třípokojový byt přímo v centru města. Když ho před třetí hodinou ráno vzbudila rána, otevřel oči a uviděl, že se nad jeho postelí sklání cizí muž v kšiltovce a rukavicích.  Po počátečním šoku se návštěvníka zeptal, co tady dělá. Ten mu odvětil, že hledá Zdeňka. Rozespalý muž odpověděl, že není Zdeněk a nezvaný host po této reakci z bytu odešel. Teprve po pár minutách mladíkovi došlo, že se k nim do bytu dostal někdo cizí a šel vzbudit svou spolubydlící. Shodli se na tom, že šramot z bytu slyšeli už kolem půlnoci, ale oba si mysleli, že je to ten druhý, proto hluku nevěnovali pozornost. Vetřelec měl tak dostatek času se po bytě porozhlédnout, což také udělal. Obyvatelé bytu zjistili, že jsou pootevírané zásuvky, dvířka od skříněk a některé věci změnily své místo. Noční návštěvník jim odcizil peněženku s platební kartou a penězi, kosmetiku a dataprojektor.

Zlínští policisté v případu spatřují hned tři trestné činy. Porušování domovní svobody, krádež a neopatřené opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Pokud vypátrají pachatele a dojde k jeho odsouzení, hrozí mu trest odnětí až na dva roky.

 

 

20. ledna 2017, nprap. Monika Kozumplíková

vytisknout  e-mailem