Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Na Štědrý den ukradl z balkonu husu

ZLÍNSKO: Prodal ji za stovku kolemjdoucímu.  

Policisté z Valašských Klobouk prověřují kuriózní případ krádeže ze dvou balkonů v panelovém domě na sídlišti v Brumově-Bylnici. Zloděj po štědrovečerní večeři vyšplhal nejprve na jeden z balkonů v prvním patře a ukradl z něj dva nerezové hrnce. V jednom z nich se chladila čtyřkilová husa ke svátečnímu obědu. Husa zřejmě lapkovy touhy neuspokojila, protože přelezl ještě na vedlejší balkon, odkud odcizil několik usmažených řízků z kapra.

Policisté přijali oznámení o odcizení nádobí a potravin od pětašedesátiletého a jednačtyřicetiletého muže z Brumova-Bylnice. Prověřováním zjistili, že zloděj nelenil a husu hned po krádeži prodal za 100 korun kolemjdoucímu a ten ji prodal za stejnou cenu svému kamarádovi, který bydlí ve stejném domě jako muž, který o husu přišel.

Případ prověřujeme jako přestupek proti majetku. Zloděj, kterým je zřejmě policistům dobře známý pětatřicetiletý muž přebývající na různých místech v Brumově-Bylnici, způsobil škodu ve výši 2700 korun a hrozí mu tak ve správním řízení několikatisícová pokuta.

 

 

30. prosince 2015, nprap. Monika Kozumplíková

vytisknout  e-mailem