Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Na Štědrý den se odhodlal k loupeži

LIBEREC - Policisté po něm pátrají. 

Většina z nás trávila Štědrý večer v zázemí domova nebo u svých blízkých. Ne všichni ale měli tento sváteční den klidný a příjemný. Nepříjemné vzpomínky na letošní Štědrý večer bude mít bezesporu obsluha benzinové čerpací stanice v Londýnské ulici v Liberci. Kolem půl jedenácté večer vstoupil dovnitř muž maskovaný punčochou a s pistolí v ruce. Tu namířil na obsluhu a požadoval peníze. Obsluha mu ze strachu o svůj život vydala peníze z pokladny, a to jak v české měně, tak i v eurech. Poté, co maskovaný a ozbrojený muž několik tisícovek dostal, z benzínky odešel.  K žádnému zranění nebo újmě na zdraví naštěstí při přepadení nedošlo.

Muž, který benzínku na Štědrý den přepadl, mohl být ve věku mezi 25 - 30 lety. Měl střední postavu vysokou cca 170 cm. Na sobě měl černou zimní  šusťákovou bundu s kapucí a černé kalhoty. Obličej měl maskovaný černou punčochou.

Co vedlo zatím neznámého muže k tomu, že přímo na Štědrý den přepadl benzinku, zatím policisté nevědí. Pátrání po něm intenzívně probíhá. JIsté je už nyní, že ani tento muž nebude mít na Štědrý večer roku 2010 příjemné vzpomínky. Pokud se ho policistům podaří vypátrat, může být za svůj čin potrestán odnětím svobody na dva roky až deset let.

por. Bc. Vlasta Suchánková
e-mail: tiskova.krplb@mvcr.cz
tel.: 974 461 207
27. 12. 2010

vytisknout  e-mailem