Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Na stadionu použili pyrotechniku - Aktualita

Policisté prosí veřejnost o pomoc při ztotožnění dalšího muže, který při fotbalovém utkání na stadionu v Edenu použil pyrotechniku. Fanoušek maskovaný kuklou lebky zapálil v průběhu fotbalového utkání na tribuně světlici. Pokud poznáte muže zachyceného na fotografii, informace prosím předejte policistům prostřednictvím linky 158. 

kpt. Eva Kropáčová
9.8.2019

Díky zveřejnění fotografií v médiích se nám do této chvíle podařilo ztotožnit celkem pět osob, z nichž se jeden z mužů přihlásil na policejní služebnu sám.

kpt. Eva Kropáčová
6. 8 .2019

Pražští policisté prosí veřejnost o pomoc při ztotožnění neznámých pachatelů, kteří na stadionu v Edenu použili při fotbalovém zápase pyrotechniku.

Při nedělním utkání duelu 3. ligového kola fotbalových klubů Olomouce a Slavie došlo ze strany slávistických fanoušků k masivnímu použití pyrotechniky. Z kamerových záznamů je zřejmé, že celkem 10 mužů na tribuně Jih v sektoru domácích použili pyrotechniku a to tím způsobem, že ji zapálili a následně ji házeli do vedlejšího sektoru hostí.

Svým jednání ohrozili všechny osoby nacházející se v tomto sektoru i ve svém vlastním, mezi nimiž byli i rodiče s malými dětmi.  V okamžiku zapálení světlic vznikla v tomto sektoru panika a lidé se z místa snažili dostat co nejrychleji pryč. Jen díky tomu, že nebyl sektor plně obsazen, našla většina z diváků poměrně rychlou únikovou cestu mimo sektor.

Kriminalisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření z trestného činu výtržnictví, za což jim v případě dopadení hrozí trest odnětí svobody na dvě léta. V případě, že někdo zná totožnost mužů, kteří jsou zachyceni na kamerovém záznamu, nebo disponuje jiným kamerovým záznamem zachycující jejich protiprávní jednání, prosím předejte informace policistům na linku 15

kpt. Eva Kropáčová
5.8.2019

Odkazy do noveho okna

foto fotbal

foto fotbal 

Detailní náhled

foto fotbal 2

foto fotbal 2 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem