Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Na Slovácko přijelo bezmála osm set Baníkovců

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Policisté vše zvládli na jedničku.  

Sobotní utkání mezi fotbalovými týmy 1. FC Slovácko Uherské Hradiště a FC Baník Ostrava doprovázelo také rozsáhlé bezpečnostní opatření. Tento zápas byl zařazen mezi ty rizikové a odpovídal tomu i počet nasazených policistů. V okolí stadionu se jich pohybovala více než stovka. A to jak těch uniformovaných (pořádková, dopravní, cizinecká policie, pořádkové jednotky, policisté služební kynologie a hipologie, policisté obvodních oddělení), tak i policistů v civilu (kriminalisté, antikonfliktní tým).
Z celkového počtu 5658 diváků připadlo téměř 800 prodaných vstupenek na hostující fanoušky. Což zároveň odpovídá předzápasovým odhadům. Kvůli absenci zpátečního vlakového spojení z Uherského Hradiště do Ostravy přijela drtivá většina fandů Baníku osobními automobily a autobusy.
Díky důkladně připravenému policejnímu opatření, profesionálnímu vedení a důsledné práci všech policistů v ulicích se až na pár excesů podařilo udržet fanoušky obou táborů na uzdě. Již před zápasem jsme u brány před vstupem do sektoru hostů zajistili dva muže, kteří chtěli na stadion pronést pyrotechniku. Došlo i k několika potyčkám, během kterých jsme zajistili další tři muže.
Po zápase jsme zajistili dalšího fanouška Ostravy, který poškodil závoru na výjezdu z parkoviště. I přes tyto události můžeme průběh opatření zhodnotit jako poměrně klidný, k čemuž nemalou měrou přispěla bezchybná činnost všech nasazených policistů.

 

5. října 2014, nprap. Petr Jaroš

vytisknout  e-mailem