Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

AKTUALIZACE - Na skalní útvar "Milenci" v Adršpašských skalách někdo psal

NÁCHODSKO - Policie věc překvalifikovala na přestupek a postoupila k vyřízení. 

AKTUALIZACE I - Provedenym šetřením policie zjistila, že nápis na skále byl proveden materiálem, který nebyl škodlivý pro životní prostředí a činem nebyla způsobena majetková škoda. Samotný nápis odstranili dobrovolníci z řad horolezců již v průběhu šetření. Policie proto případ uzavřela s tím, že v dané věci nebyl spáchán trestný čin, ale jedná se o přestupek. Jeho vyřízení jsme postoupili Agentuře ochrany přírody a krajiny ČR, CHKO Broumovsko.

por.Mgr. Eva Prachařová, 6 .11.2018 v 14.30

      

AKTUALIZACE – Popsání skalního útvaru bílým nápisem níže uvedeného znění policisté zadokumentovali jako přečin poškození cizí věci a zahájili úkony trestního řízení. Nyní čekáme na vyjádření vlastníka pozemku k výši způsobené škody.  

por.Mgr. Eva Prachařová, 14. 9. 2018 v 12:00

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Náchodská policie se zabývá nápisem na jednom z nejznámějších  skalních útvarů zvaném Milenci v Adršpašsko-teplických skalách na Náchodsku. Nápis je umístěný na skále ve výšce přibližně 60 metrů, je asi 1,5 metru vysoký a 5 metrů široký.  Vzhledem k tomu, že výsledný nápis se nachází na majetku podléhajícímu ochraně podle zvláštního předpisu a jeho zhotovení vykazuje znaky protiprávního jednání, policisté vše na místě zadokumentovali a začali prověřovat, kdy a kdo nápis na skálu umístil. Podle prozatímních zjištění jej na skálu někdo napsal okolo 21.srpna 2018 a umístil jej na stejné místo, ve stejném znění jako kdysi nápis z roku 1969.

Právní kvalifikace a výše způsobené škody zatím nebyla stanovena, podle výše způsobené škody se může jednat buď o přestupek proti majetku nebo o přečin poškození cizí věci s trestní sazbou odnětí svobody až na tři roky.

por. Mgr. Eva Prachařová
6. 9. 2018 v 15:30

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem