Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Na Silvestra zaútočil nožem na matku

OLOMOUCKÝ KRAJ - Takové zakončení roku rodina nečekala. 

Kriminalisté Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje zahájili trestní stíhání čtyřiatřicetiletého muže pro zvlášť závažný zločin vraždy ve stadiu pokusu.

Hodinu před začátkem nového roku 2020 jsme přijali oznámení o napadení ženy v Prostějově. Policisté na místo dorazili během pár minut. Podle prvotních informací došlo kolem třiadvacáté hodiny k hádce mezi synem a matkou. Spor záhy přerostl ve fyzické napadení, ve kterém muž nožem zaútočil na svou dvaapadesátiletou matku, které způsobil bodnořezné poranění. Zraněné ženě se podařilo útoku ubránit a z bytu utekla k sousedům. Policisté na místě okamžitě podnapilého muže zadrželi. Žena byla převezena do nemocnice v Prostějově. Na místo události byli přivolaní kriminalisté z Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje, kteří si věc převzali.

Motivem útoku byly pravděpodobně rodinné spory mezi matkou a synem. Obviněný muž nebyl v minulosti odsouzen pro trestnou činnost.

Kriminalisté podali státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí muže do vazby, který soud akceptoval a poslal muže do vazby.

Obviněnému muži hrozí za trestný čin vraždy ve stadiu pokusu trest odnětí svobody na deset až osmnáct let.

por. Mgr. Libor Hejtman
3. ledna 2020

vytisknout  e-mailem