Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Na silnicích Vsetínska zemřeli dva lidé

VSETÍNSKO: Letos zemřelo na silnicích okresu Vsetín už 10 lidí.  

Noc z pátku na sobotu se zapsala ve statistikách dopravních nehod jako velmi tragická. Na Rožnovsku zemřeli při dvou nehodách dva mladí lidé. Dvě dopravní nehody se smrtelným zraněním během jedné noci evidujeme opravdu zřídkakdy. Na Rožnovsku to však nebylo poprvé. Vloni v listopadu během páteční noci (27. - 28. 11. 2010) zemřeli taktéž při dvou nehodách dva lidé. 
 
Obě letošní nehody se odehrály přímo v obcích na silnici první třídy č. 35. Cesty řidičů směřovaly od Rožnova p. R. na Valašské Meziříčí. První z nehod s tragickým koncem se stala v pátek o půl jedenácté večer v Zubří. Dvaatřicetiletou ženu z Hutiska-Solance srazil při přecházení vozovky v křižovatce řidič osobního vozidla Peugeot v provedení taxi. Chodkyně utrpěla těžké zranění, se kterým byla převezena do olomoucké nemocnice, kde v sobotu zraněním podlehla. O šest hodin později zemřel v sousední obci Zašová, po střetu s autobusem jedenatřicetiletý místní chodec. Řidič zájezdového autobusu z Hodslavic ho srazil taktéž při přecházení vozovky ve vzdálenosti asi třicet metrů za přechodem pro chodce. Dechové zkoušky u obou řidičů byly negativní, zda byli pod vlivem alkoholu chodci, ukáží až výsledky soudních pitev.  Až další vyšetřování ukáže jakou mírou se účastníci kolizí na zavinění podíleli.
 
Při loňských listopadových nehodách, které se sešly během jednoho večera, zemřel ve Stříteži nad Bečvou při střetu s vlakem na nechráněném železničním přejezdu sedmdesátiletý místní řidič ve Škodě Felicii. O několik minut později, kolem sedmé hodiny večer, zahynul po střetu s dodávkovým vozidlem v nedalekém Zubří u motorestu na silnici I/35 dvaačtyřicetiletý místní občan.  K páteční a sobotní nehodě, jejichž okolnost nadále vyšetřujeme, hledáme i svědky. Pokud náhodou tragické kolize někdo viděl, ať neváhá a zavolá nám na linku 158. Letos zemřelo na silnicích okresu Vsetín už 10 lidí, loňské statistiky vypovídají o 12 mrtvých při dopravních nehodách.
 
 
5. prosince 2011, por. Mgr. Lenka Javorková
místo střetu v Zubřímísto střetu v Zubří

ke střetu v Zašové došlo 30m za přechodemke střetu v Zašové došlo 30m za přechodem

vytisknout  e-mailem