Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Na silnicích Rychnovska

RYCHNOVSKO - Nehody i alkohol. 

Dopravní i pořádkoví policisté vyjížděli včera během služby k dopravním nehodám. Zadokumentovali i události, kdy řidiči řídili pod vlivem alkoholu nebo se s vysloveným zákazem.

Včera jednu hodinu po půlnoci zastavila hlídka policistů z Týniště nad Orlicí třiatřicetiletou řidičku osobního auta zn. Mazda 6. Ta projížděla ulicemi města, přestože před jízdnou požila alkohol. Dechová zkouška, kterou policisté na místě se ženou provedli, vykázala pozitivní hodnotu 2,38 promile alkoholu v dechu. Na místě tak svoji jízdu ukončila, muži zákona jí zadrželi řidičský průkaz a posléze sdělili podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.
V odpoledních hodinách zastavila dobrušská hlídka v Opočně řidiče osobního auta zn. Škoda Forman.  U dvaačtyřicetiletého muže při běžné silniční kontrole zjistili, že není držitelem řidičského oprávnění a Městským úřadem v Dobrušce má vyslovený zákaz řízení, a to až do léta roku 2020. Podezřením z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázaní se tak jeho doba jistě značně prodlouží.
Dalšího muže pod vlivem alkoholu a za volantem zastavili policisté z Rokytnice v Orlických horách v ulicích města dneska hodinu a půl po půlnoci. Dvaačtyřicetiletému řidiči osobního auta zn. Renault Megane při běžné silniční kontrole naměřili 2,23 promile alkoholu v dechu. I jemu další jízdu zakázali, zadrželi řidičský průkaz a sdělili podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.
Policisté ze skupiny dopravních nehod vyjížděli ke dvěma nehodám. První byla nahlášena v 13:45 v Častolovicích. Na frekventované silnici č.I/11 do sebe postupně narazila čtyři osobní auta. Událost se naštěstí obešla bez zranění, škoda této hromadné dopravní nehody je vyčíslena na 195.000 korun.
O necelou hodinu později přijal operační důstojník oznámení o havárii v Dobrušce. Řidič nákladního auta zn. Tatra při otáčení zachytil zadní částí korby o betonový sloup elektrického rozvodu, který se rozlomil a spadnul. Při pádu se přetrhlo izolované vedení a rozbily dvě přípojky. Škoda této události byla vyčíslena na 50.000 korun.

por. Mgr. Alena Kacálková
23.11.2018

Odkazy do noveho okna

Rychnovsko

22.11. Dobruška 

Detailní náhled

Rychnovsko

22.11. Dobruška 

Detailní náhled

Rychnovsko

22.11. Častolovice 

Detailní náhled

Rychnovsko

22.11. Častolovice 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem