Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Na silnicích jezděte opatrně

PELHŘIMOVSKO: V pondělí dopoledne se na úseku Pelhřimov-Humpolec staly tři nehody. 

Pelhřimovsko - V noci sněhová vánice, silné poryvy větru a ráno namrzlé silnice. S tím vším se setkali řidiči, kteří museli v noci a ráno cestovat vozidlem.
Neděle 14. března 19,08 hodin
Řidička vozidla Opel Kadett jela po silnici I/34 ve směru Pelhřimov - Humpolec. Nepřizpůsobila rychlost stavu a povaze vozovky, svým schopnostem a jiným okolnostem, které je možno předvídat a narazila do před ní jedoucího vozidla Peugeot 306, jehož řidič najel ke středové čáře a chtěl odbočovat na obec Kojčice. V důsledku provozu dával přednost v jízdě protijedoucím vozidlům. Došlo ke střetu. Způsobená škoda činí padesát tisíc korun.
Pondělí 15. března 0,50 hodin
Řidič nákladní soupravy Mercedes Benz jel od Pravíkova na Ústrašín. Na zledovatělém povrchu vozovky pokrytém vrstvou uježděného sněhu a ve sněhové vánici ztratil orientaci a vjel s nákladní soupravou směrem vlevo na krajnici, kde se střetl s kovovým svodidlem vozovky. Hmotná škoda byla vyčíslena na sto sedmdesát tisíc korun.   
 
 
Pondělí 15. března 8,45 hodin
PE-HU 15.3.10PE-HU 15.3.10

Dopravní nehoda opět na úseku Humpolec - Pelhřimov. Řidička vozidla Citroen C4 jela od Pelhřimova. Na přímém úseku silnice se plně nevěnovala řízení vozidla, se kterým vjela do protisměru, kde se bočně střetla s protijedoucím nákladním automobilem Iveco. Po střetu vyjel nákladní automobil vlevo mimo vozovku, kde narazil do kovových svodidel a následně sjel ze silničního náspu a převrátil se na levý bok. Při nehodě došlo k lehkému zranění řidičky z citroenu s dobou léčení do 7 dnů. Dále byl lehce zraněn řidič Iveca. Alkohol u řidičů byl vyloučen dechovou zkouškou přístrojem Dräger. Hmotná škoda byla vyčíslena na čtyři sta třicet pět tisíc korun.
 
 
 
 
 
 
 
PE-HU I 15.3.10PE-HU I 15.3.10
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Na úseku Pelhřimov – Humpolec došlo dopoledne ještě ke dvěma nehodám. Krátce po sedmé hodině ranní se stala nehoda u Kojčic. Kdy dosud neustanovený řidič vyjížděl na hlavní silnici z Kojčic a vjel do jízdní dráhy příjíždějícím vozidlům od Pelhřimova a Humpolce. Neustanovený řidič vjel na hlavní silnici a odjel směrem na Pelhřimov. Osobní vozidlo přijíždějící od Humpolce a nákladní vozidlo, které jelo od Pelhřimova se střetla . Při nehodě nebyl nikdo zraněn, škoda byla vyčíslena do sta tisíc korun.
 
HU-PE 15.3.10 - peugeotHU-PE 15.3.10 - peugeot
Poslední dopolední nehoda se stala krátce po nehodě vozidla Iveco a citroen. Řidič
vozidla Peugeot nepřizpůsobil rychlost jízdy stavu a povaze vozovky a na namrzlé vozovce dostal smyk. S vozidlem havaroval do příkopu. S lehkým zraněním byl převezen do nemocnice v Pelhřimově.
 

 

 

 

 

tiskpe@mvcr.cz

 

vytisknout  e-mailem