Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Na silnicích je více nehod

TŘEBÍČSKO: Bilance na první čtvrletí 

 

První čtvrtletí tohoto roku sebou přineslo značné navýšení dopravních nehod. Policisté na Územním odboru v Třebíči zaznamenali, že oproti stejnému období loňského roku se počet nehod zvedl o 13 na celkové číslo 65. Tři osoby byly usmrceny, čtyři zraněny těžce a třicet devět zraněno lehce. Celková škoda přesáhla částku sedm milionů korun. V sedmi případech byl u viníka nehody zaznamenán i alkohol.
 

V této souvislosti policie začala provádět rozsáhlejší preventivní opatření. Při výkonu služby se policisté DI Třebíč prioritně zaměřují na závažné dopravní přestupky, u kterých hrozí vážné poškození zdraví účastníků silničního provozu či velká hmotná škoda. Jedná se především o přestupky, které byly hlavní příčinou těchto dopravních nehod. Například chování řidičů před a na železničním přejezdu, kde dochází k porušování maximální dovolené rychlosti, nebo nutnosti zastavit vozidlo. Také na stále ve zvýšené míře se projevující požívání alkoholu před a během jízdy. V neposlední řadě i měření rychlosti jízdy vozidel, kdy k tomuto bude častěji využíván i letecký dohled policejních vrtulníků. S tímto se mohli někteří řidiči – hříšníci setkat již minulý týden, kdy probíhala dopravní akce, do které byl vrtulník nasazen a kde byly zaznamenány přestupky týkající se zvýšené rychlosti, nebo riskantní, agresivní a neohleduplné jízdy. Také budou využívány motocykly krajského ředitelství, například v lokalitách, kde se soustřeďují motocyklisté, aby dohlíželi na jejich chování.
 

Řidiči by měli mít v patrnosti především neúprosné statistické údaje tragických dopravních nehod. Nehodám se dá předejít dodržováním dopravních předpisů, ohleduplnou jízdou a používáním zádržných systémů, včetně dalších pasivních bezpečnostních prvků.

vytisknout  e-mailem