Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Na silnici I/13 mezi Práchní a Novým Borem straší řidiče jelen

ČESKOLIPSKO - Kolize s ním si už vyžádala zranění i škody na majetku. 

Dne 1. ledna kolem 17.45 projížděl ve směru z Práchně na Nový Bor po silnici I/13 řidič osobního vozidla tovární značky BMW s připojným vozidlem a několik set metrů za obcí v klesání mu z lesa vběhl do jízdní dráhy statný jelen. Ve snaze vyhnout se mu si zajel ke středu, manévr nezvládl a vybočil do protisměru, kde čelně naboural do osobního vozidla značky Toyota C-HR, jedoucího od Nového Boru. Navíc se ještě částečně střetl s jelenem, který na BMW zanechal část své srsti. Při kolizi utrpěl blíže nespecifikované zranění řidič toyoty a celková škoda na obou vozidlech přesahuje 450 000 korun. Jelen zřejmě nehodu přežil, protože zmizel beze stopy v lese.

Nebylo to poprvé, kdy pravděpodobně stejný jelen ohrozil na témže místě jiného řidiče. Stalo se to začátkem září a tehdy unikl vážné nehodě řidič jen o vlásek. Potom zveřejnil nahrávku této dopravní události na svém profilu na Facceboku. Jde o záběr z palubní kamery, která zachycuje skok jelena přes jeho auto.

Vzhledem k tomu, že se v lesním úseku silnice číslo 13 mezi Práchní a Novým Borem podobná situace může opakovat, dbejte tu prosím zvýšené opatrnosti.

4. 1. 2023
por. Bc. Ivana Baláková
tisková mluvčí KŘP Libereckého kraje

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem