Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Na řidiče dohlížel i policejní vrtulník

ZLÍNSKÝ KRAJ: Proběhla jedna z mnoha dopravně bezpečnostních akcí. 

Dopravní a pořádkoví policisté ze zlínského územního odboru na včerejší den připravili ve spolupráci s Leteckou službou Policie ČR dopravně bezpečnostní akci, která byla prioritně zaměřená na jedny z nejzranitelnějších účastníků silničního provozu – na motorkáře. Samozřejmě policisté kontrolovali a řešili přestupky i dalších účastníků silničního provozu se zaměřením na dodržování zákazu požívání alkoholu a jiných návykových látek za volantem, dodržování stanovené rychlosti a dalších povinností účastníků silničního provozu.
Přes dvě desítky policistů z dopravní a pořádkové policie během celodenní akce zkontrolovali 707 řidičů, u nichž zjistili 38 dopravních přestupků. V pěti případech se jednalo o porušení předepsané rychlosti v obci, desítka řidičů pak měla nevyhovující technický stav vozidla. Alkohol policisté nezjistili u žádného z řidičů, dva řidiči ovšem usedli za volant pod vlivem drog. Policisté během akce nezjistili žádný přestupek ze strany motocyklistů.
Dopravně bezpečnostní akce probíhala v uplynulých dvou dnech i na Uherskohradišťsku. Tam policisté zkontrolovali 250 vozidel a zjistili 61 dopravních přestupků, přičemž v polovině případů se jednalo o porušení rychlosti. Jeden řidič pak usedl za volant pod vlivem alkoholu, policisté dále například řešili pět přestupků chodců, jeden přestupek cyklisty a jeden motorkáře.

Počet dopravních nehod oproti loňsku mírně narůstá, do dnešního dne evidujeme ve Zlínském kraji 1 621 dopravních nehod. I z tohoto důvodu budou dopravně bezpečnostní akce v nadcházejících měsících v našem kraji pokračovat.

30. května 2019, mjr. Mgr. Lenka Javorková 

vytisknout  e-mailem