Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Na Rakovnicku se pořád něco děje

Policisté mají plné ruce práce 

Požár skladovací haly
 
     Včerejšího dne, taj. 2. Února 2012, oznámil operační důstojník policejní hlídce z obvodního oddělení v Hořesedlých, že v obci Kolešovice hoří plechové skladovací haly místní firmy. Tato se nachází při výjezdu z obce Kolešovice na obec Zderaz, po pravé straně. Po příjezdu na místo, zde již zasahovala jednotka HZS Rakovník. Policisté dle provedeným šetřením zjistili, že v hale  byla uskladněna sláma. Dále zde byl ještě zaparkovaná traktor Deutzfahr K 110 a lis na slámu zn. Newholand.
      Požární vyšetřovatel na místě jako předběžnou příčinu požáru určil technickou závadu na traktoru, od která následně vznikl požár celého objektu. Majitelé haly a obou shořelých strojů si předběžně vyčíslili škodu na částku cca 2.000.000,- Kč.
 
 Způsobil nehodu a ujel
 

     Dnes, 2. února 2012, se v brzkých ranních hodinách stala dopravní nehoda a to na silnici III/2283, v katastru obce Kolešovice. Zde neznámý řidič s nezjištěným vozidlem jel ve směru od obce Kolešovice na obec Oráčov. Během jízdy se na rovném úseku komunikace včas a v dostatečné míře nevyhnul protijedoucímu vozidlu Renaultu Laguna, které řídil dvaačtyřicetiletému muži z Rakovnicka, více vpravo a došlo k bočnímu střetu a k poškození obou vozidel. Řidič neznámého vozidla z místa nehody ujel, aniž by vyčkal hlídky PČR a zjistil, zda se řidiči v druhém vozidle nic při střetu nestalo. U řidiče vozidla Renault byla provedena orientační dechová zkouška s negativním výsledkem. Předběžná škoda na jednom vozidle byla stanovena na částku cca 2.000,- Kč.

     Neznámý řidič by se měl zamyslet a uvědomit si, že jeho počínání nebylo v souladu s etikou a přihlásit se na nejbližší policejní služebnu k dořešení případu. Hříšník může být rád, že při nehodě nebyl druhý řidič zraněn, protože na takovéto případy pamatuje trestní zákoník paragrafem „ Neposkytnutí pomoci řidičem dopravního prostředku".
 
Objasněné vloupání

     V době od 24. do 27. prosince 2011, došlo neznámým pachatelem k vloupání do rodinného domu v obci Křivoklát. Pachatel vnikl na pozemek a zde poškodil vchodové dveře do zadní části rodinného domu. Vnikl dovnitř a celý objekt prohledal. S sebou si nakonec odnesl nástěnný obraz v hodnotě cca 30.000,- Kč dále 5 kusů drobnějších obrázků v hodnotě 1.000,- Kč. Devětapadesátileté majitelce z Kladenska, tak vznikla škoda ve výši 31.000,- Kč.

     Policisté z místního oddělení případ předali vyšetřovatelům z oddělení obecné kriminality, kteří ve věci zahájili trestní stíhání proti neznámému pachateli pro podezření z trestných činů krádeže a porušování domovní svobody. V rámci provedených šetření, výslechů a přispění místní znalosti, dopadli pachatele uvedeného skutku.  Dne 21. ledna 2012 předal vyšetřovatel sdělení dvěma mužům za výše uvedené skutky a to ve spolupachatelství. Jednalo se o jednačtyřicetiletého a šedesátiletého muže z Rakovnicka. V uvedeném činu však figurovala i sedmačtyřicetiletá žena z Rakovnicka. Ta u sebe odcizené věci měla uschované a připravené k další manipulaci. Této kriminalisté včerejšího dne sdělili podezření z trestného činu podílnictví.
     Mužům za jejich skutek hrozí trest odnětí svobody v rozmezí šesti měsíců až tří let, ženě trest v délce až čtyř let. Všichni tři jsou nadále stíháni na svobodě.
 
nprap. Jana Žáčková
6. února 2012

 

vytisknout  e-mailem