Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Na R7 proběhla dopravní akce

LOUNY - Mnoho řidičů překročilo povolenou rychlost 

V úterý, během dne, proběhla v okrese Louny krajská dopravně bezpečnostní akce, která byla zaměřena hlavně na dodržování předepsané rychlosti a na správné předjíždění. Dopravní policisté se vydali řidiče kontrolovat na jednu z nejfrekventovanějších silnic - na R7. Poblíž obce Sulec zkontrolovali celkem 92 vozidel a výsledky jsou alarmující. Z uvedeného počtu se 84 řidičů dopustilo nějakého přestupku. Nejvíce jich nedodrželo předepsanou rychlost. Bylo jich neuvěřitelných 74! Od těchto neukázněných motoristů vybrali policisté na pokutách 123 000 Kč. Zbylých 10 řidičů bylo pokutovaných za nepoužití bezpečnostních pásů či za špatný technický stav vozidla. Jedinou pozitivní skutečností je, že policisté nezjistili ani jednoho řidiče pod vlivem alkoholu.

Počítač odcizily žákyně

Krádež notebooku v hodnotě 8 000 Kč z volně přístupné učebny jedné střední školy v Lounech vyšetřovali v minulých dnech lounští policisté. Zjistili, že tento skutek má na svědomí dvojice žaček z tamní školy. Již dospělé slečny využily nestřeženého okamžiku, kdy si uvedený počítač přisvojily, a tím způsobily poškozené škole výše zmíněnou škodu. Policisté již proti nim zahájili trestní stíhání z přečinu krádeže a vyšetřují je na svobodě.

Ze sušičky chmele zmizel topný olej

Přes tři tisíce litrů lehkého topného oleje zmizelo v minulých dnech či týdnech ze sušárny chmele v jedné obci na Lounsku. Dosud nezjištěný pachatel se násilným způsobem dostal do objektu a ze zásobníku odčerpal topný olej v hodnotě 85 000 Kč. Policisté již ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže a po pachateli pátrají.

V hledáčku zlodějů chaty a kůlny

Pracovní nářadí, zahradnické náčiní, různý elektromateriál a jiné věci jsou žádanou kořistí zlodějů. Ti se za lupem vydávají hlavně do zahrádkářských kolonií, osad či  rekreačních objektů, aby pak z jejich kůlen nebo dílen věci odcizili. V posledních dnech šetřili policisté v Lounech hned dva takové případy. Z neděle na pondělí vnikl dosud nezjištěný poberta na oplocený pozemek jedné zahradní chaty v kolonii "U Koníčkářů" a z kůlny odcizil elektrické kabely a vrtačku. Škoda byla v tomto případě odhadnuta na 3 200 Kč. O den později kradl neznámý pachatel pro změnu v zahrádkářské kolonii "Na Losech". Vnikl do chaty a z té si pak odnesl různé elektrické nářadí v hodnotě 13 000 Kč. Oba případy policisté šetří jako trestné činy krádeže a porušování domovní svobody, po pachateli-ích pátrají.

nprap. Jaromíra Střelcová

Louny, 11. května 2011

vytisknout  e-mailem