Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Na přechodu pro chodce zranila 11letého chlapce, hledáme ji

LIBERECKO - Pátráme po řidičce škodovky. 

Dne 29. dubna kolem 15.15 procházel 11letý chlapec se svou matkou na světelný signál "volno" po přechodu pro chodce na křižovatce ulic Hodkovická, Vratislavická a Dr. M. Horákové v Liberci ve směru z Hodkovické do Vratislavické ulice, když do něj přímo na přechodu narazila řidička zatím nezjištěného vozidla tovární značky Škoda. Pravděpodobně šlo o Fabii Combi modré nebo zelené barvy. Chlapec přitom utrpěl bolestivé zranění žeber a nohy včetně psychického šoku.

Řidička na místě nehody krátce zastavila, ale ani z něj nevystoupila a pokračovala v jízdě dál. O zdravotní stav hocha, do kterého nabourala, žádný zájem nejevila. Jeho matka byla z události také velmi rozrušená a jakoukoliv pomoc by uvítala. Se synem pak ještě došla domů, odkud mu musela zavolat sanitu, protože si stěžoval na velké bolesti v noze a na těle v oblasti žeber. Rentgen prokázal, že má žebra, kotník a nárt naštěstí jen naražené, ale i přesto si bolesti užil až dost. Navíc se jedná o hocha, který trpí syndromem ADHD,  a tato událost jeho psychický stav zhoršila natolik, že od nehody odmítá vycházet z domova, protože se venku necítí bezpečně.

My jsme v této souvislosti už zahájili úkony trestního řízení pro přečiny ublížení na zdraví z nedbalosti a neposkytnutí pomoci řidičem dopravního prostředku. K popisu řidičky, po které pátráme, víme jen, že se jedná o ženu s blonďatými vlasy, dlouhými po ramena, ve věku kolem 35 let, která s sebou vozí v autě na zadní sedačce dítě ve věku do 10 roků. Zdá se tedy, že i ona je matka. O to víc je zarážející, že chlapce, kterému ublížila, do nemocnice neodvezla.

Pokud nám ji můžete pomoci vypátrat, ozvěte se prosím na naši bezplatnou linku 158.

11. 5. 2022
por. Bc. Ivana Baláková
tisková mluvčí KŘP Libereckého kraje

vytisknout  e-mailem