Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Na přechodech se "zebrou"

Poslední pracovní týden v dubnu se na vybraných přechodech pro chodce mohli Pražané setkat s hlídkami policistů, kteří dohlíželi na správné přecházení vozovky. 

Od 27. do 30. dubna letošního roku vždy v ranních hodinách proběhla celorepubliková akce “Zebra se za tebe nerozhlédne”, která se zaměřuje na správné chování chodců v silničním provozu. Policisté z preventivně informačního oddělení společně s dopravními policisty byli v těchto dnech na šesti pražských přechodech pro chodce, kdy oslovili téměř tři stovky osob všech věkových skupin.
Všechny přecházející policisté upozornili na skutečnost, že jsou rovněž účastníky silničního provozu a tudíž se také musí při pohybu na ulici, a zejména na komunikaci, chovat podle předpisů. Jak vyplývá ze statistik, v hlavním městě Praze jsou při přecházení vozovky nepozornější dospělí lidé. Děti jsou na sebe daleko opatrnější a snaží se dodržovat pravidla při pohybu přes silnici.
Oslovení chodci pozorně vyslechli od policistů informace týkající se správného přecházení a poté obdrželi malou pozornost s tématikou “zebry”. Drobné dárky věnovali partneři této akce, kterými jsou Zdravotní pojišťovna ministerstva vnitra ČR a Česká rada dětí a mládeže.
Akce proběhla za slunečného počasí a oslovení chodci přijímali od policistů rady i dárečky s úsměvem a se slibem, že budou na silnici pozornější.

 

 

Odkazy do noveho okna

Zebra-přechod1

Zebra-přechod1 

Detailní náhled

Zebra-přechod2

Zebra-přechod2 

Detailní náhled

Zebra-přechod3

Zebra-přechod3 

Detailní náhled

Zebra-přechod4

Zebra-přechod4 

Detailní náhled

Zebra-přechod5

Zebra-přechod5 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem