Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Na poštu s pistolí v ruce

Jindřichův Hradec - dnes, půl hodiny po obědě, si došel na poštu v J. Hradci lupič s pistolí v ruce pro peníze. (Hl. schránka 974 221 116) 

     Policisté a kriminalisté z Jindřichova Hradce pátrají zatím po neznámém muži, lupiči, který dnes v 12:30 přepadl s pistolí v ruce poštovní pobočku v Jindřichově Hradci, Poštu 4. Muž je výšky cca 175 cm, štíhlé postavy, ve věku 30 - 40 let. Hovořil česky, byl výrazně bledý a tvář mu pokrývalo rezavé strniště. Oblečen byl do modrých riflových kalhot a černé bundy s kapucí. Lupič na poště přistoupil k pracovnici u přepážky a pod pohrůžkou, viditelně držené krátké střelné zbraně, požadoval vydání peněz. Po opakované a zdůrazněné hrozbě, mu žena vydala neupřesněný finanční obnos. S lupem muž odešel směrem do sídliště Vajgar.
     Policisté a kriminalisté v současné době propátrávají intenzivně přilehlé okolí a možné únikové trasy pachatele. Žádají širokou veřejnost a hromadné sdělovací prostředky o pomoc. Kdokoliv si u poštovní pobočky všiml muže uvedeného popisu, ať tyto skutečnosti sdělí policii na linku 158. Kriminalisté také prověřují verzi, že pachatel tohoto loupežného přepadení mohl mít v okolí zaparkované vozidlo. Policisté dále žádají občany, kteří v době činu navštívili poštovní pobočku a mohli pachatele vidět, přicházet či odcházet, aby kontaktovali policii.

vytisknout  e-mailem