Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Na poškozeného zaútočili kladivem

Kriminalisté hledají útočníky, kteří bezdůvodně napadli poškozeného kladivem do hlavy. 

Kriminalisté třetího policejního obvodu vyšetřují případ bezdůvodného brutálního napadení, které se stalo v úterý 2. srpna 2016 po 19 hodině v Praze 9 Kolodějích na chodníku u křižovatky ulic V Lipách a Kvasinská. Dva zatím neznámí pachatelé zaútočili na poškozeného, který stál na ulici. Zezadu ho udeřili kladivem do hlavy, až upadl na zem. Tam pak do něj kopali a opakovaně ho kladivem tloukli do hlavy. Celý útok trval přibližně minutu a přitom útočníci křičeli, že ho zabijí. Po tomto napadení se dali muži na útěk k vozidlu značky Škoda Octavia, které měli zaparkované kousek od místa činu. Do něho pak nastoupili na místo spolujezdce a na zadní sedadlo za řidičem. Tedy ve voze na ně čekal minimálně ještě jeden komplic, který seděl za volantem. Následně odjeli pryč.

Zraněný muž zůstal ležet na ulici a první pomoc mu poskytli náhodní kolemjdoucí. Pak musel být odvezen do nemocnice, kde skončil v péči lékařů s celou řadou zranění.

Dosavadním vyšetřováním se nepodařilo útočníky ztotožnit, proto se obracíme na veřejnost o případné svědectví. Muži z místa odjeli vozem Škoda Octavia světlé barvy, které mělo promáčklé oba přední blatníky. Příjezd tohoto vozidla na místo činu zachytily kamery, tedy žádáme, aby se ozval každý, kdo vozidlo poznává na linku 158.

Případ je nyní prošetřován pro podezření ze spáchání trestného činu ublížení na zdraví a výtržnictví, za což hrozí trest odnětí svobody až na tři léta.

por. Bc. Jan Daněk – 22. 9. 2016

vytisknout  e-mailem