Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Na pořádek dohlédli policisté

KRAJ VYSOČINA: Do Jihlavy na hokej přijelo více než 2500 fanoušků Českých Budějovic  

 

Policisté Krajského ředitelství policie kraje Vysočina realizovali v sobotu 3. ledna policejní opatření k zajištění klidu a veřejného pořádku při hokejovém utkání I. ligy mezi družstvy HC Dukla Jihlava a ČEZ Motor České Budějovice. Do opatření byl zařazen adekvátní počet policistů pořádkové jednotky, policisté pořádkové a dopravní policie, kriminalisté, členové antikonfliktního týmu a strážníci Městské policie Jihlava. Doprovod hostujících fanoušků do Jihlavy a zpět zajišťovali policisté pořádkové jednotky Krajského ředitelství policie Jihočeského. 

Prioritou policistů bylo zajistit doprovod fanoušků hostujícího celku od městského vlakového nádraží v Jihlavě na Horácký zimní stadion a po skončení utkání zpět tak, aby po cestě nedošlo k výtržnostem nebo narušování veřejného pořádku, škodám na zdraví nebo na majetku. Přesun zhruba 1200 fanoušků, pro který byla předem vytyčena trasa, se obešel bez větších komplikací, a to i přesto, že fanoušci po cestě používali ve větší míře různou zábavní pyrotechniku. Utkání na jihlavském zimním stadionu přihlíželo téměř 6500 diváků, z toho 2500 byli fanoušci českobudějovického týmu, mezi nimž se pohybovali na pět desítek rizikových fanoušků.
 
Před začátkem opatření jsme zjistili jeden přestupek proti veřejnému pořádku, který bude oznámen k projednání ke správnímu řízení. V průběhu utkání byly zjištěny další tři přestupky proti veřejnému pořádku, které byly vyřešeny v blokovém řízení. Policisté museli také řešit čtyři přestupky v dopravě - z toho byly tři vyřešeny v blokovém řízení a jeden přestupek bude oznámen ke správnímu řízení. Po skončení zápasu byl zjištěn jeden přestupek proti občanskému soužití, který bude oznámen ke správnímu řízení. Jednalo se o začínající potyčku mezi fanoušky obou celků na parkovišti za obchodním domem Billa. Vzájemnému fyzickému napadení obou stran ale policisté zabránili rychlým zákrokem a poté se fanoušci v klidu rozešli.
 
I když kolem stadionu parkovalo velké množství osobních vozidel, při jejich rozjezdu nevznikaly žádné větší komplikace v dopravě, policisté operativně řídili na křižovatkách provoz. V průběhu opatření nedošlo k žádnému zranění ani k žádné škodě na majetku.
 
mjr. JUDr. Dana Čírtková, tisková mluvčí
4. leden 2015
Odkazy do noveho okna

HOKEJ  CB 1

HOKEJ CB 1 

Detailní náhled

HOKEJ CB 2

HOKEJ CB 2 

Detailní náhled

HOKEJ CB 3

HOKEJ CB 3 

Detailní náhled

HOKEJ CB 4

HOKEJ CB 4 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem