Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Na pořadatele zaútočili dřevěnými tyčemi

VSETÍNSKO: Policisté útočníky zadrželi na nedaleké chatě.  

Skupina mužů vyzbrojená tyčemi a pepřovým sprejem fyzicky napadla v sobotu kolem třetí hodiny ráno pořadatele před restaurací v Bystřicče, kde se konala diskotéka. Zraněný pořadatel skončil s těžkým zraněním v nemocnici, skupina násilníků v policejních celách.
 
V pátek večer se konala v jedné restauraci v Bystřičce diskotéka. Její klidný průběh narušila svým nevhodným chováním skupinka opilých mužů, která do restaurace dorazila před půlnocí. Když začali příchozí návštěvníci uvnitř slovně napadat hosty a vyvolávat konflikty, jeden z organizátorů je vyvedl ven s tím, že už je na diskotéku nepustí. Po nějaké chvíli se muži vrátili zpět, a to v patřičné posile. K restauraci kráčelo asi pět mužů, z nichž někteří měli v rukou dřevěné tyče a přes obličeje šály. Jeden z útočníků po příchodu k restauraci rozbil osvětlovací lampu. Když se dva pořadatelé snažili zabránit dalším výtržnostem ze strany agresivních a podnapilých mužů, jeden z útočníků chytl zezadu devětadvacetiletého pořadatele a druhý mu stříkl do obličeje pepřový sprej a následně ho udeřil tyčí do hlavy. Poškozený poté dostal tyčí do hlavy a obličeje ještě několik dalších ran. S otřesem mozku a dalším poraněním byl převezen přivolanou rychlou záchrannou službou do nemocnice, kde zůstal hospitalizován. Tyčemi zaútočili výtržníci i na druhého pořadatele, jehož zranění však nebyla natolik vážná, aby musel vyhledat lékařské ošetření. Po incidentu skupina mužů utekla na nedalekou chatu, kde měli před víkendem soukromý večírek, na kterém hojně popíjeli alkohol.
O incidentu byli vyrozuměni policisté, kteří v sobotu nad ránem zadrželi na nedaleké chatě sedm mužů z Valašskomeziříčska. Pak následovaly výslechy jak zadržených mužů, tak svědků události. Policisté zajistili také dřevěné tyče, se kterými muži útočili, a rověž pepřový sprej. Jednalo se o nohy od dřevěných stolů, které si výtržníci opatřili na chatě, kde slavili. Po sobotním velmi surovém útoku byli nakonec včera odpoledne obviněni tři ze zadržených mužů (32, 32, 21 let), a to z trestného činu výtržnictví s trestní sazbou do dvou let a jeden z nich  – dvaatřicetiletý muž ještě navíc ze zločinu těžkého ublížení na zdraví ve stádiu pokusu, za který trestní zákon ukládá až desetileté vězení. Všichni zadržení byli včera navečer propuštěni. Kriminalisté na případu nadále pracují.  
 
10. října 2011, por. Mgr. Lenka Javorková

vytisknout  e-mailem