Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Na Polické pouti

policisté očekávají velké množství lidí a aut 

Tak jako každý rok v měsíci srpnu se koná v Polici nad Metují asi největší akce v roce a to „Polická pouť“ s různými doprovodnými programy. Tentokrát vyšla na dny od čtvrtka 14. srpna  do neděle 17. srpna.  Vzhledem k oblíbenosti této akce mezi občany, opět očekáváme velký  počet návštěvníků nejen z Police nad Metují, ale i z okolních měst a obcí.  Při akci takového rozsahu, vzhledem k vysoké koncentraci lidí na jednom místě, bohužel  stoupá  i bezpečnostní riziko spočívající v možném páchání přestupků na úseku veřejného pořádku, proti majetku, dopravy a podobně  a různé trestné činnosti jako je autokriminalita, kapesní krádeže, výtržnictví a další. Naštěstí v minulých letech jsme  tento nárůst protiprávních jednání po dobu akce nezaznamenali. Přesto policisté z místního obvodního oddělení samozřejmě  budou  připraveni vyhovět potřebám občanů při řešení možných problémů ,a to i ve spolupráci s Městskou policií.  Policisté budou dále ve zvýšené míře dohlížet na veřejný pořádek, možné problémy s dopravou jako je parkování vozidel návštěvníků, kontroly řidičů, zda neřídí pod vlivem alkoholu nebo jiných návykových látek a působit na úseku prevence kriminality. 
      
V rámci prevence kriminality připomínáme občanům, aby ve svých vozidlech nenechávali věci jako jsou mobilní telefony, peněženky a další cenné věci. Pokud je již ve vozidle zanecháte,  tak určitě ne na viditelných místech. Dále je nutno mít se na pozoru v samotném centru dění, a to zejména dávat si pozor na věci při sobě jako jsou kabelky a různé tašky. Pokud odkládáte tašku nebo kabelku například na lavičce, tak jí mějte neustále na dosah a pod kontrolou. To samé platí pro jízdní kola, která určitě nenechávejte bez dozoru a neuzamčená.
     
V neposlední řadě v rámci konání Polické pouti upozorňujeme na nutnost dodržování přechodných úprav v oblasti zajištění dopravy, zejména na respektování zákazu zastavení a stání a omezení rychlosti. Pro parkování vozidel je nutné využívat pouze vyhrazená místa. Seznam parkovacích míst bude zveřejněn dne 13. srpna 2008 v Polickém měsíčníku.

vytisknout  e-mailem