Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Na policisty mířil nabitou kuší a mečem

KROMĚŘÍŽSKO: Po komunikaci s policejním vyjednavačem zbraně vydal. 

Kroměřížští kriminalisté obvinili během víkendu z trestného činu vyhrožování s cílem působit na úřední osobu čtyřiatřicetiletého muže, který v bytě, kde se předtím zabarikádoval, ohrožoval policejní hlídku nabitou kuší a mečem.

V pátek krátce po třetí hodině odpoledne oznámila na linku 158 žena, že má obavy o život nájemníka, který je delší dobu nekontaktní, a se kterým se měla sejít a domluvit se na ukončení pronajímání bytu. Policisté vyjeli k bytu v Kroměříži, kde na ně už oznamovatelka čekala. Nájemník na zvonění, ani bouchání na dveře nereagoval, proto se policisté po dohodě se ženou rozhodli vstoupit dovnitř. Dveře však ani po odemčení nešly otevřít, protože byl za nimi postavený nábytek. Nakonec se policisté dovnitř dostali. Už při vstupu do bytu hlasitě volali, že jsou policisté a ptali se, zda je muž v pořádku, protože viděli jeho siluetu za interiérovými dveřmi. Když dveře otevřeli, uviděli, že muž drží v ruce meč, se kterým mířil na obličej policisty. Muž na slova policistů nereagoval a po chvíli vyměnil meč za nataženou kuš se šípem s kovovým hrotem připraveným k výstřelu, namířil na policisty a šel proti nim se slovy, aby z bytu odešli.

Policisté na místo přivolali další posily a vyjednavače, který byl po chvíli úspěšný. Muž pozitivně reagoval na jeho komunikaci a nakonec zbraně odložil a vyšel z bytu ven. Poté všechny své zbraně jako nože, kuš a meče, které měl v bytě, policistům vydal. Muž byl zjevně opilý, při dechové zkoušce mu policisté naměřili 3.29 promile.  Jeho další cesta směřovala do protialkoholní záchytné stanice, kde strávil noc. V sobotu ho kriminalisté vyslechli a obvinili z trestného činu vyhrožování s cílem působit na úřední osobu, za který trestní zákon ukládá až pětiletý trest odnětí svobody.

3. srpna 2020, mjr. Mgr. Lenka Javorková

zbranězbraně

kovový hrotkovový hrot

vytisknout  e-mailem