Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Na pětici zlodějů upozornili občané

ČESKÁ LÍPA - Policisté je zadrželi i s lupem. 

    Díky všímavosti Českolipanů se podařilo policistům v sobotu zadržet skutečně povedenou pětici zlodějů, a to i s lupem v hodnotě kolem 15 tisíc korun. K jejich zadržení došlo před nákupním střediskem Penny Market v České Lípě kolem 17.30 hodin. Na zloděje upozornili prostřednictvím linky 158 místní občané, kteří náhodně zaslechli jejich  rozhovor o tom, kde je v České Lípě bezpečnější krást a ve kterém nákupním centru je to pro ně rizikové. Policisté okamžitě na místo, kde se podezřelé osoby zdržovaly, vyjeli a na parkovišti Penny Marketu nejprve legitimovali 21 letého řidiče osobního vozu, který dělal svým spolupachatelkám šoféra. Při kontrole vozidla pak policisté objevili v jeho kufru velké množství odcizeného zboží, především oblečení a alkoholických nápojů z různých českolipských obchodních domů. Kromě řidiče tvořily posádku vozidla čtyři ženy ve věku od 21 do 37 let, všichni mají trvalé bydliště ve stejném městě na Teplicku. Při předběžném výslechu se podezřelé ženy ke krádežím  doznaly. Obviněny zatím nebyly, protože policisté musí nejprve důkladně zadokumentovat všechny poškozené firmy a upřesnit hodnotu odcizených věcí. Jisté však je, že spravdedlnosti neunikne ani jeden z povedeného pětilístku.

 

Dopravní policisté o "dušičkovém víkendu" dohlíželi na řidiče

     O uplynulém víkendu posílili i dopravní policisté na Českolipsku dohled nad silničním provozem vzhledem k očekávanému zatížení komunikací dopravními prostředky v souvislosti s návštěvností hřbitovů před Památkou zesnulých. Pozitivní zprávou pro Českolipsko je jistě skutečnost, že od pátku do neděle nedošlo na našich silnicích k žádné vážné dopravní nehodě. Policisté evidují za den 30. října celkem 3 dopravní nehody bez zranění, v průběhu dne 31. října pak došlo k jedné havárii osobního vozidla s lehčím zraněním a v neděli nebyla policistům hlášena žádná dopravní nehoda.

     Dopravní policisté v průběhu soboty a neděle zkontrolovali celkem 113 motorových vozidel a při těchto kontrolách uložili 54 řidičům blokové pokuty v celkové hodnotě 42 500 korun. Nejčastějším prohřeškem bylo nedodržení povolené rychlosti, kterého se dopustilo celkem 28 řidičů. Čtyři řidiči byli pod vlivem alkoholu, přičemž nejvyšší naměřenou hodnotou bylo 1,68 promile alkoholu. Další pokuty byly uloženy například za technický stav vozidla, nepřipoutání se bezpečnostním pásem nebo za nerespektování dopravního značení.

     O "dušičkovém víkendu" posílili výkon služby i policisté pořádkové služby, kteří věnovali svou pozornost pietním místům a jejich přilehlému okolí. Policisté kontrolovali, zda nedochází na těchto místech k narušování veřejného pořádku a dále se také věnovali prevenci před majetkovou trestnou činností. Stejná opatření probíhají i dnes.

vytisknout  e-mailem