Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Na pěstírnu konopí ukázal vysoký odběr elektřiny

ZLÍNSKO: Obviněnému hrozí až deset let za mřížemi. 

Zlínští kriminalisté z oblasti toxikomanie mají za sebou další úspěch. Po dlouhých osmi měsících práce obvinili jednatřicetiletého muže z obce u Zlína ze zvlášť závažného zločinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. V případě odsouzení hrozí pěstiteli marihuany trest odnětí svobody na dva až deset let.

Policisté obdrželi koncem loňského roku oznámení o podezřele vysokém odběru elektrické energie v rodinném domě na Zlínsku, kterým se začali zabývat. Muž, který konkrétní rodinný dům obýval, jim rozhodně nebyl neznámý. Domovní prohlídku policisté naplánovali na konec června. Prohledali při ní dvě nemovitosti podezřelého muže, který jim dobrovolně vydal veškerý svůj poklad v podobě plně funkční pěstírny konopí ve sklepení rodinného domu. Policisté sklidili asi 100 rostlin konopí vysokých 50 – 60 cm, po jejichž usušení by výrobce mohl získat 1 kilogram drogy. Rostlinám se výborně dařilo v uměle vytvořené místnosti kompletně vybavené vzduchotechnikou, ventilátory a sodíkovými lampami. Kromě živých rostlin bylo ve dvou nemovitostech také 5 kilogramů sklizené úrody v plastových pytlích a nádobách. Celkově obsahovaly všechny sušené rostliny téměř půl kilogramu THC, který je psychotropní látkou. Prodejem uskladněného a vypěstovaného množství drogy by muž mohl získat až půl milionu korun.

Muž byl v loňském roce odsouzený za trestný čin výtržnictví se zkušební dobou až do roku 2018. Další trestné činnosti se tak dopouštěl v době trvání podmíněného trestu.

22. listopadu 2017, nprap. Monika Kozumplíková

Odkazy do noveho okna

Marihuana 1

Marihuana 1 

Detailní náhled

Marihuana 2

Marihuana 2 

Detailní náhled

Marihuana 3

Marihuana 3 

Detailní náhled

Marihuana 4

Marihuana 4 

Detailní náhled

Marihuana 5

Marihuana 5 

Detailní náhled

Marihuana 6

Marihuana 6 

Detailní náhled

Marihuana 7

Marihuana 7 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem