Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Na pastvině v Luhově si někdo udělal živý terč z mladého býka

ČESKOLIPSKO - Po pachateli pátrají kriminalisté. 

Ve středu 10. června kolem 7.15 objevili zaměstnanci statku Sedliště na pastvině v Luhově za statkem ve směru na Jablonné v Podještědí v lokalitě Sedliště nejprve poškozený ohradník a potom mezi pasoucím se dobytkem mladého býčka, který měl uprostřed čela zabodnutý šíp. Kromě toho měl ještě nad pravým okem  vstřelenou diabolku a v laloku pod krkem další dvě větší zřejmě také střelná poranění ze zbraně větší ráže než je vzduchová pistole.  Šíp na něj někdo vystřelil nejspíš z kuše.živý terčživý terč

Přivolaný veterinární lékař ošetřil všechna jeho zranění a konstatoval, že se zvíře nachází v kritickém stavu s nejistou prognózou. Pokud by zahynul, vznikla by majiteli škoda ve výši 10 000 korun.

Motiv střelce či skupiny střelců zatím neznáme, nicméně se přikláníme k hypotéze, že si z mladého býčka někdo udělal živý terč. Vzhledem k tomu, že mu tím pachatel či pachatelé přivodili velmi bolestná zranění, zahájili jsme ve věci úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu týrání zvířat.

V této souvislosti žádáme případné svědky, kteří si v popsané lokalitě v časovém úseku mezi 11. hodinou dopolední dne 9. 6. a 7.15 dne 10. 6. všimli čehokoliv podezřelého, co by se střelbou na pastvinách mohlo souviset, aby nás kontaktovali na lince 158. V inkriminované době se po Sedlišti pohybovaly osoba nebo osoby  vyzbrojené kuší, vzduchovou pistolí a zřejmě i blíže nezjištěnou další střelnou zbraní.

11. 6. 2020
por. Bc. Ivana Baláková
tisková mluvčí KŘP Libereckého kraje

Odkazy do noveho okna

živý terč

živý terč 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem