Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Na oslavě svých osmnáctin byl okraden

CHOMUTOVSKO - Podezřelým je kamarád; Ponechala si nalezený mobil; Možná měl chuť na sladké. 

Začátkem května slavil s několika kamarády na zahradě v Chomuotvě čerstvě osmnáctiletý mladík svou plnoletost. Po skončení zahradní oslavy však zjistil, že mu chybí peněženka s osobními doklady, finanční hotovostí 3 tisíce korun a platební kartou. Po dobu oslavy ji měl položenou na stole, kde však po skončení této párty již nebyla. Když ji nikde nenašel, rozhodl se věc oznámit na policii.

O několik dní později byly z odcizené platební karty provedeny čtyři neoprávněné platby na benzínových čerpacích stanicích v Chomutově.

Policisté následně zjistili, kdo měl s kartou platit a zmíněnou peněženku odcizit. Jako podezřelého ustanovili 18letého Chomutovana, který se jako kamarád oslavence zúčastnil jeho zahradní oslavy. Policisté mu tedy sdělili podezření z trestného činu neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Případ je řešen ve zkráceném přípravném řízení.

 

Ponechala si nalezený mobil

Z trestného činu zatajení věci se bude zodpovídat 34letá žena. Policisté ji podezírají, že si ponechala nalezený mobilní telefon v hodnotě téměř 13 tisíc korun. Telefon měl vypadnout na zem 47leté ženě, když vykládala z vozidla nákup v místě svého bydliště na Chomutovsku. Díky svědkovi bylo zjištěno, kdo přístroj nalezl a poškozená tak o svůj mobil nakonec nepřišla, protože jí byl vrácen. To však už nic nemění na skutečnosti, že podezřelé, se kterou je vedeno zkrácené přípravné řízení, může za její jednání u soudu hrozit v krajním případě trest odnětí svobody až na jeden rok.

 

Možná měl chuť na sladké

Buď velká chuť na sladké anebo spíše chuť si snadno a rychle vydělat prodejem čokolád vedla zřejmě 37letého muže z Chomutovska ke krádeži 32 kusů velkých čokolád v celkové hodnotě přes dva tisíce korun ze supermarketu v Otvicích. Dotyčný v úterý po deváté večer podle informací policie vešel do prodejny a zamířil do oddělení sladkostí. Tam měl vzít zmíněné pamlsky a snažil se s nimi utéct bez zaplacení. Byl ale přistižen pracovníkem bezpečnostní agentury. O snadno nabyté čokolády tak rychle přišel a navíc následoval přivolané policisty.

Ti zjistili, že podezřelý byl v minulosti odsouzen pro trestný čin krádeže k trestu odnětí svobody. Z vězení byl propuštěn koncem roku 2018, proto se i nyní bez ohledu na způsobenou škodu bude zodpovídat z trestného činu. Za tuto krádež mu v případě uznání viny hrozí až tříletý trest.

 

por. Mgr. Miroslava Glogovská

tisková mluvčí

Chomutov 3. července 2020

vytisknout  e-mailem