Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Na oslavě narozenin tekla krev

ČESKOLIPSKO - Prověřujeme napadení 34letého muže skupinkou mladíků. 

Ze soboty na neděli kolem půlnoci jsme vyjížděli k incidentu, který se strhnul před Centrem vzdělávacích a kulturních akcí  v Novém Oldřichově na Novoborsku, kde probíhala privátní oslava narozenin. Do té doby veselou zábavu účastníků pokazila událost, která se odehrála před budovou mezi kuřáky. Čtyřiatřicetiletý účastník akce venku napomenul mladíka, který tu postával s početnou skupinou vrstevníků,  za to, že odhodil  na zem nedopalek cigarety a vytváří kolem restaurace nepořádek.

Mladíka tato poznámka rozběsnila natolik, že ho napadl úderem pěstí do obličeje. Potom  se na 34letého muže vrhli i někteří další členové přítomné partičky, srazili ho na zem, tloukli ho a zkopali.  Zpět  na sál  se vracel za svou partnerkou s roztrhanou košilí,  monoklem pod okem a s oblečením potřísněným krví. Když se objevil v tomto stavu mezi hosty oslavy, dobrá nálada všechny opustila. Napadenému musel lékař ambulance ošetřit drobnější krvácející zranění na hlavě a v obličeji. Také si stěžoval na bolest ruky.

Případem se od sobotní noci zabývají policisté z obvodního oddělení v Novém Boru, kteří zjišťují, kdo a v jaké míře se na napadení 34letého muže podílel. V této věci už zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu výtržnictví, nicméně, jestli u napadeného muže budou přetrvávat zdravotní problémy, mohou právní kvalifikaci rozšířit  i o přečin ublížení na zdraví. 

13. 3. 2023
por. Bc. Ivana Baláková
tisková mluvčí KŘP Libereckého kraje

vytisknout  e-mailem