Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Na odcizenou kartu vybral 15 tisíc

Z bufetu na kouplišti vzal hlavně alkohol, Odcizené modříny, Rozbil mříže i okna ... 

Z benzínky vzal počítač
V době od 5. do 6.7.2009 v Krnově na čerpací stanici LPG dosud neznámý pachatel odjistil ventilační západky okna na WC a vnikl dovnitř. Prošel až do kanceláře a demontoval počítačovou skříň, kterou následně odcizil. Způsobená škoda činí 5 500 Kč. Na místě byl i policejní psovod se služebním psem Yorkem, který vypracoval stopu v délce 600 metrů a provedl širší ohledání místa.
 
Rozbil mříže i okna
V Osoblaze v budově nádraží v době od 4. do 5.7.2009 neznámý pachatel rozbil výplň okna, vytrhl kovovou mříž a vnikl dovnitř. Vše prohledal a poškodil skleněnou výplň skříňky, kde byly různé klíče, které vysypal na váhu. Následně rozbil ještě další okno výdeje jízdenek. Svým jednáním způsobil škodu poškozením ve výši 15 tisíc Kč.
 
Přehlédl cyklistu
V 15.45 hodin 5.7.2009 v Leskovci nad Moravicí jel 22letý muž s vozidlem VW Sharan a při vjíždění do křižovatky z vedlejší na hlavní pozemní komunikaci přehlédl po hlavní silnici jedoucí 36letou cyklistku. Došlo ke střetu a žena utrpěla lehké zranění. Požití alkoholických nápojů bylo u obou řidičů vyloučeno negativní dechovou zkouškou. Škoda vznikla pouze na jízdním kole ve výši 1 000 Kč.
 
Z bufetu na koupališti vzal hlavně alkohol
V Krnově na ulici Petrovická z pátku 4. na sobotu 5.7.2009 dosud neznámý pachatel vytrhl dřevěnou okenici, vysadil mříž bufetu na koupališti a vnikl dovnitř. Z chladicích pultů odcizil různý alkohol (rum, becher, fernet) a finanční hotovost ve výši 500 Kč. Rum ještě na místě vypil a láhev nechal na lednici. Zbytek věcí a peníze si odnesl. Způsobil škodu ve výši 1 700 Kč.
 
Odcizené modříny
V Dlouhé Vodě ve Valštejnu na Albrechticku dosud neznámý pachatel od 1. do 3.7.2009 vytěžil a odcizil pět modřínů a pokácel jeden javor, který zanechal na místě. Způsobená škoda činí 10 tisíc Kč. Šetří OOP Město Albrechtice.
  
Z vozidel, ve vlaku i v obchodním domě přišli majitelé o své věci
I přes naše neustálá varování, aby lidé nenechávali cenné věci bez dozoru - jak ve vozidlech, tak v obchodních domech, policisté šetřili další krádeže odložených věcí a platebních karet i s PINem. Pachatel následně vybral na kartu přes 15 tisíc Kč.
            - v prvním případě před hrází Slezké Harty dne 2.7.2009 dosud neznámý pachatel rozbil zadní okno vozidla BMW a odcizil odloženou mikinu a hovorovou část zabudovaného telefonního přístroje Nokia, která vypadala jako mobilní telefon. Způsobená škoda činí 42 tisíc Kč.
            - v obchodním domě v Bruntále 1.7.2009 pachatel odcizil z látkové nákupní tašky, kterou měl majitel zavěšenu na nákupním vozíku, peněženku s platební kartou i s PINem a finanční hotovost 300 Kč. Ke krádeži pravděpodobně došlo v době, kdy poškozený vybíral pečivo a nákupní vozík ponechal bez dohledu za sebou. Odcizenou kartu sice majitel zablokoval, ale pachatel ještě stihl provést tři výběry v celkové výši 15 100 Kč.
            - krnovští policisté šetří od 4.7.2009 krádež peněženky i s platební kartou a doklady, která měla zřejmě proběhnout při cestě ve vlaku mezi Bruntálem a Krnovem. 34letá žena jela z práce a ve vlaku na chvíli usnula. Pachatel jí odcizil peněženku s finanční hotovostí 4 tisíce Kč, doklady a platební kartu. Způsobená škoda činí 4 200 Kč.
V souvislosti s těmito případy znovu upozorňujeme občany, aby měli své věc neustále pod kontrolou.
Muži, vše důležití noste v náprsních, popř. uzavíratelných kapsách, nikoli v zadních kapsách u kalhot.
Ženy, nenechávejte peněženku a jiné cennosti navrchu tašek a kabelek.
Nenoste osobní doklady v peněžence.
Nemějte při sobě větší finanční hotovost, využívejte možnosti bezhotovostního platebního styku. Čtyřmístné identifikační číslo platební karty (PIN) mějte zásadně odděleně od samotné karty.
Ve vlacích nikdy nespouštějte svá zavazadla z dohledu.
Tašky či batohy, kde máte peníze nebo jiné cennosti nenoste na zádech, kam nevidíte.
Ženy, noste kabelku pokud možno u těla a využívejte různá zapínání a zdrhovadla.
Uložíte-li zavazadlo v obchodě do nákupního koše, mějte je stále na očích.
V automobilu neponechávejte rezervní klíče ani doklady. Nevystavujete na viditelných místech - sedadlech a odkládacích plochách vozu - drahé věci, neodkládejte zde kufříky, aktovky ani kabelky.
  
Vloupal se do autoservisu
V době od 2. do 3.7.2009 v Bruntále neznámý pachatel vyřízl otvor do plastové výplně vrat dílny autoservisu a vnikl dovnitř. V kanceláři servisu vypáčil plechovou kasu a odcizil finanční hotovost ve výši 5 tisíc Kč. Kancelář dále prohledal a vzal také notebook s nabíječkou a digitální fotoaparát. Svým jednáním způsobil škodu ve výši přes 27 tisíc Kč.
  
Na koupališti shořel bufet
V brzkých ranních hodinách dne 3.7.2009 došlo v Krnově na ulici Petrovická v areálu koupaliště k požáru dřevěné budovy bufetu. Shořela celá budova a znehodnoceno bylo veškerého vybavení. Způsobená škoda činí 400 tisíc Kč. Na místě byl přítomen i policejní psovod se služebním psem Daxem, který je specialistou na vyhledávání ohnisek požáru. Požár šetří policisté ve spolupráci s hasiči a není vyloučeno ani cizí zavinění.
 
Nevěnoval se řízení a narazil do stromů
V Dětřichově nad Bystřicí v pátek 3.7.2009 jel 42letý řidič s vozidlem Fiat Ducato a zřejmě se plně nevěnoval řízení. Pravými koly vyjel za okraj komunikace, kde byl celý fiat stažen do silničního příkopu. Zde srazil postupně tři stromy. Při nehodě se zranila 36letá spolujezdkyně, která utrpěla tržnou ránu na levé holeni. Požití alkoholu bylo vyloučeno dechovou zkouškou. Způsobená škoda na vozidle činí 480 tisíc Kč.
 
                                                            
komisař por. Bc. Tušková Pavla
pisbr@mvcr.cz 
 

vytisknout  e-mailem