Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Na Novojičínsku se jezdilo s úsměvem

Dopravně preventivní akce "Jezdíme s úsměvem". 

 

 Policie České republiky věnuje bezpečnosti silničního provozu velkou pozornost a v uplynulých letech bylo toto téma prioritou preventivní práce policistů. Jednou z mnoha akcí, které policisté organizují, je i dopravně preventivní akce „Jezdíme s úsměvem“.

Hlídky dopravních policistů posílili ve čtvrtek 28. května žáci dvou základních škol a společně se zaměřili na úseky silnic právě v blízkosti škol nebo na místa, kde se často pohybují děti. V době od 7.30 do 9.30 hodin akce proběhla v obci Sednice a od 10.00 do 12.00 hodin v Rybím. Policisté na těchto dvou stanovištích kontrolovali zejména dodržování stanovené rychlosti a školáci se postarali o „odměňování“ řidičů. Ti, kteří se dopustili dopravního přestupku, dostali od dětí obrázek zamračeného autíčka, a řidiči, kteří se proti dopravním předpisům neprohřešili, dostali obrázek autíčka usměvavého.

Na silnicích novojičínského okresu zkontrolovali policisté 41 motorových vozidel a jednoho cyklistu. Pouze u čtyř řidičů byl zjištěn přestupek. Dva řidiči v Sedlnicích a stejný počet v Rybím. V sedmatřiceti případech děti řidičům předaly obrázek usměvavého autíčka a ve zbylých čtyřech případech obdrželi od dětí zamračené auto. Policisté udělili přestupcům pokuty v celkové výši 7 000 Kč.

Cíl akce byl zřejmý. Chtěli jsme neobvyklou a zajímavou formou upozorňovat na bezpečnost silničního provozu a zvláště na riziko účasti dětí na dopravních nehodách. Vzájemný kontakt školáků a řidičů znamená netradiční vzpomínku pro každého z nich a podobné akce mají v oblibě jak děti a jejich učitelé, tak i samotní řidiči. Naším přáním je, aby se „jezdilo s úsměvem“ nejen tento nebo příští týden, ale vždy a všude. 
 

Informace v médiích: http://novojicinsky.denik.cz/zpravy_region/skolaci-spolecne-s-policisty-kontrolo20090529.html

Více fotografií zde

vytisknout  e-mailem