Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Na nevítanou návštěvu upozornil pes

BRNO: Žena se ukrývala na střeše, při zadržení asistovali i hasiči s plošinou. 

Včera nad ránem vyjížděli brněnští policisté do městské části Tuřany, kde mělo dojít k vloupání do rodinného domu a pachatel měl být stále na místě. Hlídka po příjezdu spatřila ženu, která se schovávala na střeše za vikýřem. Podezřelou vyzvala, aby zůstala sedět.

Na pomoc si policisté přizvali hasiče s plošinou, aby jim pomohli ženu sundat. Na střeše byly také poházené bankovky. Devětadvacetiletá žena putovala na služebnu, kde měla co vysvětlovat.

Jak vyšlo záhy najevo, žena vnikla přes zahradu na pozemek a dále odemčenými dveřmi do domu, který kompletně prohledala, a to  včetně ložnice, kde v uvedenou dobu spal manželský pár. Na nevítanou návštěvu ovšem štěkotem začal upozorňovat pes a majitelku vzbudil. Ta zlodějku následně načapala v jednom z pokojů.  Žena před ní utekla po schodišti na půdu a odtud na střechu.

Jediné, co stihla odcizit, byly neplatné československé bankovky z osmašedesátého roku. Výtečnice má obdobnou trestní minulost a nyní ji za krádež a porušování domovní svobody hrozí až tříletý pobyt za mřížemi.


por. Andrea Cejnková, 1. března 2024

vytisknout  e-mailem