Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Na některé řidiče čekala na "Mikuláše" nadílka

KRAJ - V sobotu ve večerních hodinách probíhala v Libereckém kraji dopravně bezpečnostní akce "Mikuláš". Celkem 63 řidičů si odneslo "mikulášskou nadílku". 

5V sobotu 5. prosince 2020 večer probíhala na celém území Libereckého kraje dopravně bezpečnostní akce "Mikuláš", při které se policisté nejen z dopravní, ale i z pořádkové služy zaměřili prioritně na řidiče, kteří usedají za volant pod vlivem alkoholu či jiných návykových látek. 

Téměř pět desítek policistů vystřídalo po dobu konání akce - od 17. do 21. hodin -  více jak stovku stanovišť, na kterých se podrobilo kontrole 336 řidičů. Celkem 63 z těchto kontrolovaných řidičů se dopustilo dopravních přestupků a 57 z nich policisté na místě uložili pokuty příkazem v celkové výši 18 300 korun. Šest přestupků policisté zadokumentovali a následně postoupili do správního řízení.

A jak to dopadlo s alkoholem a jinými návykovými látkami za volantem?
Dva řidiči měli pozitivní výsledek dechové zkoušky, jeden řidič na Semilsku, který nadýchal 1,45 promile a druhý řidič na Jablonecku s hodnotou 1,5 promile. Další tři řidiči byli pod vlivem drog, a to ve dvou případech na Jablonecku a v jednom na Českolipsku. 

1
Nejčastějším přestupkem, za který řidiči platili pokuty, byl nevyhovující technický stav vozu, a to ve 14 případech. Ostatní řidiči platili pokuty za nepoužití bezpečnostních pásů, celkem v 11 případech, v jednom případě nebyl použit zádržný systém. Našli se i tací, kteří  překročili nejvyšší dovolenou rychlost, a to celkem 2 řidiči. Celkem ve 4 případech usedli řidiči za volant bez příslušného řidičského oprávnění a 7 řidičů nepředložilo doklad o pojištění odpovědnosti. 

Pozornosti policistů neunikli ani chodci, přičemž dva porušili také zákon o silničním provozu a byla jim na místě uložena pokuta. 

Během akce byla i na jednom ze stanovišť policistka z oddělení tisku a prevence společně s krajskou koordiátorkou BESIP Mgr. Markétou Novotnou a zástupcem Týmu silniční bezpečnosti, kteří rozdávali řidičům reflexní vesty pro spolujezdce a také věnovali pozornost viditelnosti chodců a cyklistů. Ty obdarovali reflexními páskami a reflexními taškami. 


7. 12. 2020
kpt. Bc. Vladimíra Šrýtrová
koordinátorka prevence KŘP Libereckého kraje

vytisknout  e-mailem