Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Na nehody mělo vliv počasí i alkohol

NÁCHODSKO - Zima kraluje, někteří řidiči to nerespektují. 

Během právě uplynulého víkendu 4. až 6. 1. 2019 některé řidiče zaskočilo sněžení a celková nepřízeň počasí. Jiní řidiči na sebe nechali působit, kromě vnějších i vnitřní nepříznivé vlivy, a usedli za volant pod vlivem alkoholu.

Dosud nezjištěný řidič v blíže neurčené době od 4. do 6.1.2019 nešikovně manévroval s vozidlem na parkovišti u restaurace Viktorka v České Skalici a poškodil přitom jedno ze zaparkovaných vozidel. Místo zákonem daných opatření však bez ohlášení z místa nehody odjel: Na zaparkovaném automobilu způsobil škodu ve výši 40.000 korun. Po pachateli, kterému kromě nutnosti uhrazení škody hrozí i citelný postih ve správním řízení, policisté pátrají.

Sobota 5.1.2019 přinesla nehodu ovlivněnou počasím hned časně zrána v samotném Náchodě. V pět hodin ráno řidička vozu Daihatsu jedoucí směrem na Hronov v klesání v levotočivé zatáčce dostala na kluzké zasněžené vozovce smyk, vyjela vlevo na chodník a narazila do sloupu elektrického vedení. Při nehodě řidička utrpěla zranění, s nímž ji transportovalo vozidlo rychlé zdravotnické pomoci na ošetření do nemocnice. Dechová zkouška vyloučila alkohol. Při nehodě vznikla škoda pouze na samotném vozidle, ve výši 40.000 korun. Elektrický sloup náraz nepoškodil. Dopravní policisté nehodu dále vyšetřují.

Na další nehodu, která následovala ani ne po půl hodině, sice také působila nepřízeň počasí, ale zásluhy měl i sám řidič, který sedl za volant pod vlivem alkoholu. V sobotu 5.1. v 5.20 řidič osobního vozu Ford Focus, jedoucí směrem od náměstí k obchvatu České Skalice, nezvládl řízení a naboural do oplocení domu po pravé straně komunikace. Přivolaná hlídka provedla s řidičem dechovou zkoušku, která prokázala 1,6 promile. Na vozidle vznikla škoda 30.000 korun, na oplocení 10.000 korun. Další škodu, a to na vlastní kapse, řidič teprve pocítí. Policisté mu na místě zadrželi řidičský průkaz a muž je podezřelý ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což mu hrozí až tříletý trest odnětí svobody.

Nečekaného účastníka provozu se v neděli 6.1. ve dvě hodiny odpoledne dočkal řidič osobního vozu Hyundai na silnici poblíž Brzic, jedoucí od Trutnova na Českou Skalici. Bezprostředně před vozidlo mu vyběhla z příkopu srna a motorista již nestihl nijak zareagovat. Po srážce s přední částí vozu zůstala srna na místě usmrcena. Řidič ve voze neutrpěl žádné zranění, jeho dechová zkouška vyloučila požití alkoholu.

Zbytečně dlouho ponechal nohu na plynu v neděli 6.1. po třetí hodině odpoledne mladý cizinec za volantem osobního vozu Audi A4, jedoucí ve směru od Police nad Metují na Adršpach. Dostatečně nepřizpůsobil rychlost jíizdy stavu a povaze zasněžené vozovce a na ujetém, neposypaném sněhu dostal v pravotočivé zatáčce smyk. Ten ho vynesl do protisměrné části komunikace, kde se setkal s protijedoucím vozidlem Škoda Octavia řízeným samotnou řidičkou. Při srážce nedošlo ke zranění účastníků nehody, také dechové zkoušky neprokázaly pořití alkoholu před jízdou. Protože řidiči nebyli schopni bez vynaložení nepřiměřeného úsilí sami obnovit provoz, přijela na místo hlídka dopravní policie a pomáhala řídit provoz a odstranit následky nehody. Viníkovi nehody, mladému cizinci,  pak na místě dopravní policisté uložili blokově pokutu ve výši 1.000 korun.

Zcela bez slušnosti zareagoval v neděli 6.1. dosud neznámý řidič vozidla bílé barvy, který v neděli nevytočil levotočivou zatáčku v ulicích Hronova. Krátce před půl devátou večer při jízdě ve směru od Červeného Kostelce na centrum Hronova nepřizpůsobil rychlost stavu a povaze vozovky, v zatáčce dostal smyk a vyjel vpravo mimo komunikaci, kde poboural oplocení u souvisejícího pozemku. Následně z místa nehody odjel. Majitel sice způsobenou škodu vyčíslil pouze na 5.000 korun, piráta silnic to ale v případě dopadení bude stát podstatně víc. Ve správním řízení mu za nesplnění opatření daných zákonem hrozí pokuta i několika desítek tisíc korun.

por. Mgr. Eva Prachařová
7. 1. 2019 v 13.30 hodin

Odkazy do noveho okna

Zima Náchodsko

5.-6.1.2019 

Detailní náhled

Zima Náchodsko

5.-6.1.2019 

Detailní náhled

Zima Náchodsko

5.-6.1.2019 

Detailní náhled

Zima Náchodsko

5.-6.1.2019 

Detailní náhled

Zima Náchodsko

5.-6.1.2019 

Detailní náhled

Zima Náchodsko

5.-6.1.2019 

Detailní náhled

Zima Náchodsko

5.-6.1.2019 

Detailní náhled

Zima Náchodsko

5.-6.1.2019 

Detailní náhled

Zima Náchodsko

5.-6.1.2019 

Detailní náhled

Zima Náchodsko

5.-6.1.2019 

Detailní náhled

Zima Náchodsko

5.-6.1.2019 

Detailní náhled

Zima Náchodsko

5.-6.1.2019 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem