Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Na našem územní pobýval i přes udělený zákaz

LIBEREC – Na opuštění České republiky má třicet dnů. 

V úterý 27. srpna prováděli policisté ze specializovaného Odboru cizinecké policie Krajského ředitelství policie Libereckého kraje, z Oddělení dokumentace, kontrolu v ubytovacím zařízení u Hrádku nad Nisou.
Během kontroly se policisté zaměřili zejména na zahraniční osoby pobývající na území České republiky. V průběhu ní policisté zadrželi občana Moldávie, který kromě toho, že nebyl schopen ani po dostatečné součinnosti prokázat svou totožnost, pobýval na území naší země i přes udělený zákaz pobytu. Policisté také zjistili, že cizinec neměl potřebné doklady totožnosti již v době vydání Rozhodnutí o správním vyhoštění, tedy od počátku loňského roku. Již v té době mu bylo stanoveno doklady si opatřit i proto, aby mohl Českou republiku opustit. Nestalo se tak.

Muži zákona 34letého cizince převezli na služebnu k podání vysvětlení a následně jej po neodkladných úkonech umístili do policejní cely. Od dva dny později Okresní soud rozhodl o jeho vyhoštění na dobu dvou let a udělil mu trest odnětí svobody na pět měsíců s podmíněným odkladem na dva roky. Zároveň byla cizinci stanovena lhůta 30 dnů, během které musí z České republiky vycestovat.

V tomto roce policisté z Odboru cizinecké policie vyšetřovali již čtvrtý takovýto případ, v němž cizinci mařili výkon úředního rozhodnutí, a byl jim za nelegální pobyt na území České republiky vysloven trest vyhoštění.

 

2. září 2019
por. Bc. Vojtěch Robovský
Oddělení tisku a prevence
Liberec

vytisknout  e-mailem