Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Na náledí si nedal pozor

VSETÍNSKO: Dopravní policisté řešili nehodu, kdy auto skončilo v potoce. 

Sjízdnost silnice ve Velkých Karlovicích špatně odhadl řidič osobního vozidla. Dostal smyk a nakonec skončil na střeše v korytě potoka.

 

Počasí v minulých dnech na některých místech okresu Vsetín zapříčinilo, že sjízdnost některých silnic se kvůli uježděnému sněhu změnila k horšímu. Tuto skutečnost si plně neuvědomil šestašedesátiletý řidič ze Vsetínska. Projížděl včera ve dvě hodiny odpoledne Velkými Karlovicemi směrem ke Karolince. V pravotočivé zatáčce na zledovatělé silnici se dostalo jím řízené vozidlo Citroen do smyku. Dále pokračovalo do protisměru, narazilo do stromů a spadlo do koryta řeky. Pouť ukončilo na střeše.

Během této dopravní nehodě nedošlo ke zranění ani řidiče ani jeho jednašedesátileté spolujezdkyně. Alkohol u řidiče policisté vyloučili dechovou zkouškou. Škoda na vozidle dosáhla osmdesáti tisíc korun.

Počasí si s řidiči v mnohých případech zahrává. Zledovatělé úseky se nacházejí ve vyšších polohách, ale jsou i na stinných místech a mohou opravdu překvapit. Řidič by s těmito místy měl počítat a rychlost své jízdy přizpůsobit, tak aby stačil i náhlé změny ve sjízdnosti reagovat.

 

27. listopadu 2015, nprap. Bc. Vladislav Malcharczik

 

Odkazy do noveho okna

Auto v potoce (1)

Auto v potoce (1) 

Detailní náhled

Auto v potoce (2)

Auto v potoce (2) 

Detailní náhled

Auto v potoce (3)

Auto v potoce (3) 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem