Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Na motorce bezpečněji

MS kraj - policisté rozdávali reflexní šle 

Motocyklisté jsou společně s chodci a cyklisty nejzranitelnějšími účastníky silničního provozu. Na tuto skutečnost policisté reagují nejen pořádáním kontrolních akcí, ale také preventivními projekty. Jedním z nich je společný projekt Policejního prezidia České republiky a České kanceláře pojistitelů, který je zaměřený na viditelnost řidičů motocyklů a osádek motorových vozidel v silničním provozu. V rámci tohoto projektu byly mimo jiné pořízeny reflexní šle pro motocyklisty a reflexní vesty pro řidiče a spolujezdce. První ze zmiňovaných jsou na dopravně bezpečnostních akcích, zaměřených právě na řidiče motocyklů, distribuovány v rámci celého Moravskoslezského kraje v době prázdnin. Reflexní vesty budou určeny na preventivní aktivity v době, kdy se zhoršuje viditelnost, to znamená na podzimní a zimní měsíce.

Jedna z mnoha bezpečnostně preventivních akcí se uskutečnila v pátek 27. července v Děhylově. Pozitivní byla skutečnost, že z devíti motocyklistů, kteří byli v době konání kontrolováni, pouze jeden spáchal přestupek. Převážel totiž náklad, který na dvoustopém vozidle neměl co dělat, takže kromě zaplacení pokuty musel ještě zajistit odvoz „nadrozměrného“ nákladu.

Z rozhovorů s řidiči bylo patrné, že sami obdobné preventivně bezpečnostní akce vítají, navíc rozdávané reflexní šle všechny motocyklisty potěšily. Sami „přiznali“, jaké jiné reflexní prvky využívají a jaké se jim v praxi nejvíce osvědčily.

Jelikož policisté se „věnovali“ také ostatním řidičům, během trvání akce zkontrolovali ještě 25 řidičů automobilů, přičemž zjistili dalších osm přestupků (např. nevyhovující technický stav vozidla či nesprávný způsob jízdy).

Preventivní akce proběhla také v Novém Jičíně,Frýdku-Místku, Karviné, Bruntále

por. Mgr. Daniela Vlčková
Krajské ředitleství policie Moravskoslezského kraje
27. 7. 2018

Odkazy do noveho okna

DBA-reflexní šle-01

DBA-reflexní šle-01 

Detailní náhled

DBA-reflexní šle-02

DBA-reflexní šle-02 

Detailní náhled

DBA-reflexní šle-03

DBA-reflexní šle-03 

Detailní náhled

DBA-reflexní šle-04

DBA-reflexní šle-04 

Detailní náhled

DBA-reflexní šle-05

DBA-reflexní šle-05 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem