Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Na motocyklu se snažil strážníkům ujet

JABLONEC NAD NISOU - Motocyklista, který překročil povolenou rychlost, havaroval v okamžiku, kdy chtěl na poslední chvíli odbočovat vlevo. Vzhledem k tomu, že má v současné době vyslovený zákaz řízení motorových vozidel, bylo mu ve zkráceném přípravném řízení sděleno podezření ze spáchání trestného činu. 

Policisté z Dopravního inspektorátu v Jablonci nad Nisou v uplynulých dnech sdělili 29letému muži podezření ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí, kterého se dopustil 21. srpna letošního roku. V tento den odpoledne krátce po půl jedné jel na svém motocyklu zn. Ducati ulicí Palackého v Jablonci nad Nisou, kde překročil povolenou rychlost a byl pronásledován hlídkou městských strážníků. V prostoru křižovatky Československé armády, Želivského a Janovská chtěl na poslední chvíli odbočit vlevo do ulice Želivského, přičemž mu ovšem podjelo přední kolo a s motocyklem upadl na vozovku.
 
Alkohol u podezřelého již policisté z Obvodního oddělení ve Mšeně vyloučili provedenou dechovou zkouškou, která měla negativní výsledek. Ovšem provedeným šeřením bylo zjištěno, že motocykl nemá platnou technickou kontrolu a na registrační značce je vylepena nálepka s údajem 07/2010. Dále motocyklista hlídce nepředložil ani doklad o povinném ručení. Navíc policisté zjistili, že tento muž má od roku 2012 až do roku 2018 Okresním soudem v Liberci vysloven zákaz řízení motorových vozidel pro všechny skupiny. Podezřelému tak za spáchání výše uvedeného trestného činu hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.
 
 
nprap. Dagmar Sochorová
21. října 2014
 
 
 
Odkazy do noveho okna

DN MOTO 1

DN MOTO 1 

Detailní náhled

DN MOTO 2

DN MOTO 2 

Detailní náhled

DN MOTO 3

DN MOTO 3 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem