Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Na mokré vozoce nezvládly řízení

v důsledku vysoké rychlosti včera dvě řidičky 

 

 

1.10. havárie vozidla u Vysokého Mýta.jpg havarované vozidlo u Vysokého Mýta
Dvě havárie s těžkým zraněním vyšetřovali včera, tj. dne 1. října 2008, dopravní policisté na Semilsku a na Orlickoústecku.

 

K první havárii došlo včera dopoledne na silnici III. třídy mezi obcemi Vanice a Brteč v katastru obce Vysoké Mýto. Řidička osobního vozidla zn. Renault Megane, zřejmě nepřizpůsobila na mokré vozovce rychlost jízdy a po projetí pravotočivé zatáčky vyjela na rovném úseku do protisměru. Zde narazila do listnatého stromu, přičemž vozidlo zůstalo po nárazu na střeše. Dvaadvacetiletá řidička utrpěla lehké zranění, 22letý spolujezdec byla zraněn těžce. Hmotná škoda činí 70.000 korun.

Podobná havárie se stala také včera odpoledne na silnici II. třídy v katastru obce Tatobity na Semilsku. Řidička (22 let) osobního vozidla zn. Škoda Favorit, jedoucí ve směru na Lestkov, je podezřelá, že při jízdě v nepřehledné levotočivé zatáčce nepřizpůsobila na mokré vozovce rychlost jízdy a nezvládla řízení. Přejela k pravé straně komunikace, kde narazila do stromu. Při havárii utrpěla těžké zranění, se kterým byla převezena do nemocnice. Hmotná škoda činí 20.000 korun.

Vliv alkoholu u obou řidiček policisté vyloučili provedenou dechovou zkouškou.

foto Policie ČR

por. Mgr. Lenka Burýšková

 

vytisknout  e-mailem